Cubelles té a punt el dispositiu de la Revetlla de Sant Joan

22 de juny de 2022


L'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom, demana que segueixin els consells de Protecció Civil i dels cossos de seguretat en relació al llançament de petards i recorda que al municipi estan prohibits fora de les nits de revetlla 

La Policia Local té a punt tot el dispositiu de la revetlla de Sant Joan, que se celebra la matinada del 23 de juny. El cos policial reforçarà el servei amb tres unitats operatives al carrer, una destinada principalment a la zona del nucli urbà, una segona a la zona marítima i una tercera que farà patrullatge per la resta del municipi i de suport a les altres dues. A més, hi haurà un agent al 092 fixe durant tota la nit.

 

Pel que fa al dispositiu de neteja a les platges, la nit de la Revetlla no passarà la garbelladora i el divendres 24 de juny el servei començarà a les 5h. Hi haurà un equip de neteja manual, amb cinc operaris i un vehicle pick-up que farà la neteja de la platja Llarga, de la Mota, Les Salines i Les Gavines. Anirà seguint la mateixa ruta que l'equip de neteja manual, una garbelladora que netejarà mecànicament la sorra.

 

Per la seva banda, un equip del Servei Municipal d’Obres i de l’empresa de neteja viària CESPA treballaran des de les 4h. del dia de Sant Joan per tal de deixar a punt l’espai per a la celebració del mercat setmanal, que tindrà lloc en l’horari habitual.

Revetlla de Sant Joan

El proper 23 de juny torna la celebració de la Revetlla de Sant Joan, que no es va poder realitzar els anys 2020 i 2021 per la pandèmia. L'acte tornarà a commemorar-se juntament amb la rebuda de la flama del Canigó, que arribarà a les 19.30 h. a la plaça de la Vila. Una exhibició de sardanes i l'exhibició dels Castellers del Foix completen la celebració de la flama provinent del cim del Canigó i que enguany recullen els caps de colla dels Castellers, Àngel Moreno i David Roldán.

 

A continuació, els diables de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles aniran en cercavila fins a la plaça del Mercat i encendran la gran foguera. Aquesta activitat es podrà realitzar sempre i quan Protecció Civil no emeti cap restricció sobre l’encesa de fogueres a causa del perill d’incendi, que amb el darrer canvi de temps s’ha moderat i sembla que no impedirà la celebració de l’acte amb totes les mesures de seguretat i amb la presència dels voluntaris de l’ADF Garraf, vigilants de seguretat i ambulància. A més, l'Ajuntament ha tramitat la corresponent comunicació prèvia de la foguera als Bombers, tal i com estableix la normativa.

 

En aquest àmbit, l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha fet una crida a la "responsabilitat de tothom i que seguim els consells de Protecció Civil i dels cossos de seguretat en relació al llançament de petards, que recordem que al municipi estan prohibits fora de les nits de Revetlla". 

 

Així mateix, cal recordar que a Cubelles resta prohibit el llançament de petards fora de les nits de revetlla per l'ordenança de civisme, com recorda el ban municipal que recentment es va publicar

 

Seguidament, a la plaça del Mercat l'Ajuntament facilitarà taules i cadires, per a tothom que vulgui sopar a la plaça, i habilitarà un servei de bar que es mantindrà durant el ball que amenitzaran els grups Waikiki versions i Señoras que Pinchan.

1a diada dels Castellers del Foix

Coincidint amb els actes de la revetlla de Sant Joan i l’aniversari de la seva primera actuació, els Castellers del Foix han programat la celebració de la seva primera diada el proper diumenge 26 de juny.

 

Els actes començaran una mica abans de les 12:00h. amb una cercavila des de la Sala Sociocultural fins a la plaça de la Vila de les colles participants la Jove Vilafranquina, els Laitenas de Gramanet i els amfitrions, els Castellers del Foix. La colla dirigida per Àngel Moreno aprofitarà l’ocasió per estrenar la seva nova camisa, de color blau turquesa.

 

A les 12h. arrencarà la Primera Diada Castellera, que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Cubelles. Tota la informació de la jornada la trobareu a cubelles.cat/estiu.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles