La Policia Local activarà un dispositiu especial de seguretat durant la Revetlla de Sant Joan

16 de juny de 2023


El cos policial demana seny, prudència, tenir molta cura en la manipulació dels petards i seguir les normatives a l'hora de celebrar aquesta nit

Entrevista a Jordi Marín, inspector de la Policia Local

 

La Policia Local activarà un dispositiu especial de seguretat durant la Revetlla de Sant Joan amb l’objectiu d’evitar incidents, en una actuació coordinada entre Policia Local i Bombers. Cubelles té regulat l’ús dels petards, que només està permès exclusivament durant la revetlla i no se’n poden encendre els dies previs o posteriors. D'acord amb la normativa municipal, únicament es poden tirar petards les nits de revetlla de Sant Joan i de Sant Pere per tal de protegir les mascotes, persones grans i infants que pateixen molt amb el soroll. Així mateix, demana llençar-los en zones allunyades d'habitatge o residències, de centres geriàtrics, per motius de salut. 

El ban recorda que està prohibit llençar petards o fer foc a menys de 500 metres de zones forestals per evitar qualsevol risc d'incendi. Així mateix informa que les distàncies de seguretat per a la pirotècnia de categoria F1 (més d'1 metre), F2 (més de 8 metres) i F3 (més de 15 metres).

L'inspector en cap de la Policia Local, Jordi Marin ha explicat com s'està treballant per activar el dispositiu d'aquest dia. 

Aquesta nit de Sant Joan, la Policia Local prioritzarà la seguretat i serà trànsit qui farà controls d'alcohòlemia.  

 

Pel que fa als consells de seguretat amb material pirotècnic,continuen vigents la resta de mesures habituals de prevenció com ara llegir les instruccions i mai guardar-los a les butxaques. S'han de seguir les indicacions d'edat per als petards. Sobre els incidents que pot ocasionar el mal ús del material pirotècnic, la Policia insisteix que no es pot deixar els menors sols manipulant petards i no fer servir els defectuosos. Els petards cal col·locar-los en un lloc sòlid i no llençar-los amb la mà. També cal recordar que no es poden fer enlairar fanalets encesos perquè poden volar a distàncies importants i llençar els elements pirotècnics com a mínim a 500 metres de zona boscosa i mai en direcció a vegetació. A més, es recorda tenir present de recollir roba estesa i tendals i mai llençar petards des de finestres o balcons.

 

Una de les recomanacions més importants és no ficar mai petards dins de totxanes ni ampolles perquè en explotar es converteixen en metralla que pot fer molt de mal i tampoc en contenidors o papereres que poden acabar cremant. És molt important mantenir-los fora de la cara i encendre-les amb metxa i per l'extrem. Jordi Marin ha repassat les normes necessàries.

Com és habitual, per Sant Joan es recomana a tothom, ja visqui en una casa o en un pis, que tanqui totes les finestres i persianes i que reculli els tendals, per evitar l'entrada de guspires, petards o coets i que aquests puguin prendre foc. 

 

Pel que fa a la pirotècnia, durant la conversa mantinguda amb l'emissora municipal, l'inspector en cap de la Policia Local, Jordi Marin, ha demanat seny, prudència i seguir les normatives a l'hora de celebrar la Revetlla de Sant Joan. L'inspector en cap ha insistit en demanar molta cura en la manipulació dels petards per evitar destrosses materials i humanes, i ha destacat la responsabilitat dels adults de comprar el material pirotècnic adequat als seus fills. Els petards i les fogueres comporten perills implícits sobretot en l'alt risc d'incendi en les zones que estan en contacte directe amb la natura. 

 

La Policia Local  ha fet un repàs, durant la conversa mantinduda a Ràdio Cubelles, les recomanacions per celebrar aquesta nit la Revetlla de Sant Joan d’una manera seguram i ha posat rellevància en l’ús dels articles de pirotècnia. Una informació publicada a la web del departament d'Interior de la Generalitat. 

 

 


 • Revetlles SANT JOAN (1).png
 • Revetlles SANT JOAN (2).png

Enllaços relacionats

 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles