La marioneta de l'il·lustre pallasso Charlie Rivel viatja al País Basc

21 de setembre de 2022


La titella, propietat de l'Ajuntament després de la seva cessió ara fa un any a l'Exposició Permanent del Pallasso, formarà part durant cinc mesos de la mostra retrospectiva 'Jordi Bertran 45 anys de Marionetes' del museu Topic de Tolosa, un dels més importants d'Europa en l'especialitat de marionetes i titelles

L'Ajuntament de Cubelles ha signat aquest dimecres 21 de setembre el conveni de cessió durant cinc mesos de la titella del Charlie Rivel cedida pel seu creador, Jordi Bertran, a l'Exposició Permanent del pallasso ara fa un any. La titella de l’il·lustre pallasso formarà part de l'exposició retrospectiva 'Jordi Bertran 45 anys de Marionetes' del museu Topic de Tolosa, un dels més importants d'Europa en l'especialitat de marionetes i titelles. La mostra està emmarcada dins els actes de commemoració que Bertran va engegar al mes d'abril per destacar la seva trajectòria després de 45 anys de titellaire.

 

L'exposició 'Jordi Bertran 45 anys de Marionetes' s'inaugurarà el 30 de setembre de 2022 i estarà activa fins al 28 de febrer de 2023. S'hi exposaran unes 65 marionetes. A l'acte de sessió ha assistit el mateix Jordi Bertran, així com l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll i la regidora de Cultura, Ester Soler.

 

En declaracions a Ràdio Cubelles, Jordi Bertran, creador de la titella d'en Charlie Rivel ha explicat com ha estat el procés de preparació i la tria de les titelles donat que la col·lecció de l'artista n'ha catalogat fins a 80 peces.

La mostra tindrà una durada de 5 mesos i està emmarcada en la celebració dels 45 anys que Bertran es dedica al món de les marionetes.

La marioneta del Charlie estarà acompanyada de 62 marionetes més. Una de les figues més conegudes de Bertran és el trampolinista. 

 

Un any després de la cessió a l'Exposició Permanent Charlie Rivel, la titella inicia la primera sortida per ser exposada i donar visibilitat tant a la figura de Charlie Rivel com al mateix museu i Cubelles. Així mateix s'expressava la regidora de Cultura, Ester Soler. 

 

Trajectòria del cubellenc Jordi Bertran

Jordi Bertran (Barcelona, 1952) és un titellaire i músic, qui ha col·laborat amb multitud de grups d'artistes, i fundador de la seva pròpia companyia titellaire, la Companyia Jordi Bertran. La companyia és considerada actualment com una de les més reconegudes i prestigioses de Catalunya, i ha participat en els festivals d'arts escèniques més importants del món, ha fet gires per més de cinquanta països i ha treballat també en programes de televisió d'arreu. 

 

El 1977, Jordi Bertran va coincidir amb un grup de titellaires de la Barceloneta, el barri dels antics pescadors de Barcelona, ​​el “Grup Taller de Titelles”, dirigit per Pepe Otal, descobrint així el poder de fascinació i la capacitat de comunicació dels titelles. Posteriorment, va formar part de dos grups: El Col·lectiu d'Animació de Barcelona (1978), dirigit per Carles Cañellas, i La Companyia Ambulant Els Farsants (1979-1987), de la qual va ser cofundador. El 1987 funda la seva pròpia companyia, amb la intenció de difondre l'art del titella i arribar, sobretot, al públic adult.

 

Recupera les entrevistes a Jordi Bertran, creador de la titella del Charlie Rivel.

Entrevista a Ester Soler, regidora de Cultura.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles