La Cubelles Medieval arriba aquest any a la seva novena edició consolidada com una fira de referència del calendari municipal

20 d'abril de 2022


Més de 30.000 persones han passat per la novena fira de tres dies que ha aplegat un centenar de parades a l'entorn del nucli antic, segons les dades facilitades per l'empresa organitzadora, Medirflash i Artistic Events

Entrevista a Trini Vicente, regidora de Turisme, Comerç i Fires

 

 

Més de 30.000 persones han passat durant els tres dies de  la novena fira de la Cubelles Medieval que ha aplegat un centenar de parades a l’entorn del nucli antic, segons les dades facilitades per l'empresa organitzadora d'aquesta novena edició de la fira, Medirflash i Artistic Events. Es tracta d'una xifra rècord en comparació a d'altres edicions ha destacat la regidora de Turisme, comerç i fires, Trini Vicente.

 

Amb aquestes xifres, el bon ambient i les opinions recollides tant de visitants, participants, organitzadors i paradistes, la regidoria de Turisme, comerç i fires s'ha mostrat molt satisfeta de l’edició d’enguany, i considera que l'edició d'enguany ha estat un tot un èxit. 

 

Durant la conversa mantinguda a Ràdio Cubelles, la regidoria Trini Vicente també ha destacat la repercussió econòmica provinent de la fira que ha acabat beneficiant molts dels comerços de la vila, sobretot, bars i restaurants.

 

Altres factors que han afavorit el bon índex de seguiment que ha tingut l'esdeveniment ha estat, ha apuntat Vicente, l'ocupació hotelera que gairebé ha arribat aquesta Setmana Santa al 100%. Segons les dades recollides des dels Punts Turístics de Cubelles la procedència dels visitants ha estat la següent: Cubelles, Barcelona i província, poblacions eix transversal (Manresa, Igualada, Vilafranca). El temps favorable i assolellat durant els tres dies també ha permès als visitants gaudir plenament del conjunt d'actes emmarcats en els tres dies de fira Medieval a Cubelles.

 

Segons apunta la regidoria de Turisme, Comerç i Fires, des de l’empresa organitzadora sempre s’ha buscat l’equilibri entre la qualitat i la quantitat de les parades i la varietat de les actuacions durant la fira amb passis cada 30 minuts. De fet,tant l’escola de cavallers com els jocs de fusta han tingut una afluència continua. També s'ha valorat molt positivament les ubicacions i els diferents espais establerts enguany. Així el nucli antic enllaçava les parades des del Carrer Major a la Plaça de la Font. Això ha permès donar longitud a la fira perquè arribés fins a l'eix comercial amb noves ubicacions com ara al carrer d'Àngel Guimerà.

 

Les inscripcions prèvies per a les dues activitats gratuïtes incloses en la programació de la Cubelles Medieval es van exhaurir les places que oferia abans del començament de la fira.

 

Unes 30 persones van prendre part, tant del Taller d'Etnobotànica com de la vista al Call Jueu, en dos torns de 15 persones. Les vistes al Castell van omplir també el tres torns de 15 persones i també hi va haver una afluència constant de gent que va visitar l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.

 

A banda d'això, l’Oficina de Turisme ha atès 400 consultes al llarg dels tres dies de la fira. Finalment, com a curiositat, els ferrers del Campament Medieval van fer una rèplica de la clau del Pati de Ponent, de la qual només es disposava d'una còpia i es va fer entrega a l’alcaldessa, Rosa Fonoll.

 

En definitiva, la novena fira de la Cubelles Medieval s’ha desenvolupat sense cap incidència ni incident destacable.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles