La Fira Medieval de Cubelles arriba a la seva vuitena edició

16 d'abril de 2019


La Fira es celebrarà els dies 19, 20 i 21 d'abril i aplegarà més de 120 parades d'artesania, a l’entorn de nucli antic, on s'ubicaran els diferents campaments medievals.

Entrevista Raül Mudarra, regidor de Turisme i Marc Balanza, tècnic (cliqueu sobre l'enllaç)

 

La Fira Medieval de Cubelles arriba a la seva vuitena edició com una fira de referència del calendari municipal. Enguany, la Cubelles Medieval compta amb un cartell inspirat en la música medieval, element que tindrà enguany una especial importància. La Fira es celebrarà els dies 19, 20 i 21 d'abril i aplegarà més de 120 parades d'artesania, a l’entorn de nucli antic, on s'ubicaràn els diferents campaments medievals.

 

Els visitants de la Fira Cubelles Medieval podran descobrir els orígens de la vila, especialment el seu passat jueu. Cubelles té el privilegi de ser el municipi de Catalunya amb la constatació documental més antiga del país acreditatiu de l’existència d’una comunitat jueva. Concretament es tracta d’un document de l'any 973, on Iudà Vives, jueu de Cubelles, ven una vinya a un cristià, Onofred, i els testimonis de la venda són també jueus: Isaac, Simha i Barukh. Document redactat en llatí i hebreu.

 

Enguany hi ha un seguit de novetats:

  • Grup d'Abanderats ASTA Gruppo Sbandieratori del Palio di Asti. Espectacle únic d'abanderats intinerants amb músics de la ciutat italiana d'Asti al Piamont. 
  • Nou campament medieval d'arquers i templers a la Plaça del Castell on s'encunyarà l'autentica moneda de Cubelles, rèpliques de diners del segle XIII.
  • Tres grups de música medieval intinerant durant tota la Fira.
  • Ampliació i millora de la decoració. Enguany els visitants podran gaudir de dos nous panells explicatius de la Història de Cubelles realitzats amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs, Amics del Castell.
  • Nou jocs gegants per la canalla.
  • Visites guiades al Castell.  Novament durant els tres dies de fira, els visitants podran realitzar visites guiades al Castell de Cubelles. Hores de visita: 11.00 h, 12.00 h i 13.00 h.

 

La Fira Cubelles Medieval estarà amenitzada pel grup Grup d'Abanderats ASTA Gruppo Sbandieratori del Palio di Asti (espectacle intenerant amb músics del Piamont) Templers de Dosrius (campament de templers i exposició d'armes) que realitzaran recreacions de vida a l’època, desfilades de soldats, lluites i combats..., Arc Vall Llobera (campament de tir amb arc), el grup Humans No Límits  (cercaviles, espectacles de circ i foc), campament d'oficis a càrrec de Lagara (campament a la plaça de l'Esglèsia), a l’Ós Pedrer (música medieval i animació itinerant), el grup Rebricàtum (música i animació itinerant) i el grup Gemedol (música itinerant). 

 

Aquesta edició tornarà a comptar amb el comerç local, així com amb la col·laboració de BALCONET. Fruit de la cooperació amb aquesta entitat s'ha editat un nou programa de Cubelles Medieval. Repetirà el Soc àrab a la Plaça de la Vila i jocs gegants i zona de restauració amb la Pulperia Gallega a la Plaça del Centre Social i s'amplia el traçat de la fira (s’incorpora el carrer Jacint Verdaguer), que comptarà amb demostracions d'oficis, més parades, més espectacles i activitats per la canalla, conferències i sense perdre l’arrelament amb la història.

 

Novament es compta amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell i es realitzaran de tres jornades els dies previs a la fira.

 

En aquesta VIII edició de la fira medieval, també comptem amb la col.laboració de l'escola d'idiomes " Kids & Us " de Cubelles, que realitzarà  2 tallers en anglès per nens/nes:

 

Dissabte dia 20 de 12h a 14h a la Plaça del Centre Social, al carrer Joan Roig i Piera, realitzarà un taller de manualitat  per fer la teva pròpia rosa.

 

Diumenge dia 21, de 12h a 14h, al mateix emplaçament,  l'escola d'idiomes " Kids & Us " realitzarà  el segon taller destinat a fer pintacares amb el drac, el cavaller o la princesa.    

 

També per quart any consecutiu es reediten les jornades gastronòmiques medievals. Enguany, a més a més, les jornades gastronòmiques compten novament amb una conferència amb degustació de cuina medieval que el dia 12 d'abril a les 19.00 h. al restaurant Cal Tala.

 

 

Els restaurants de les IV Jornades Gastronòmiques Medievals 2019

De l'1 al 21 d'abril es podran degustar menús d'inspiració medieval als següents restaurants:

 

LA SALSETA. Carrer Major, 8

EL GOURMET DE LA LEÑA. Carrer Victor Balaguer, 16

EL PEIXET. Passeig Marítim, 18

LA LLAR D'EN KATXI. Passeig de la Marina, 27

CAL TALA. Passeig de la Marina, 31-32

EL RACÓ D’EN PINILLACarrer de la Creu, 4

 

 

 

CUBELLES MEDIEVAL 2019  Del 5 al 21 d'abril.

 

Divendres 5 d'abril de 2019

A les 19.00 h. al CSIDE Joan Roig i Piera,  jornada Cubelles a principis del segle XIV a través de les vistes pastorals, a càrrec del doctor en Història medieval Roger Benito, amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell.

Divendres 12 d'abril de 2019

A les 19.00 h. al restaurant Cal Tala jornada La Cuina Medieval Catalana (segle XIV-XV), a càrrec del cuiner Manel Talavera i de Marc A. Balanza, amb la col·laboració del Restaurant Cal Tala i del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell.

Divendres 13 d'abril de 2019

A les 2000 h. al Pati de Ponent del Castell de Cubelles, concert i espectacle visual de recreació històrica SONS DEL CASTELL.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles