La Festa Holly omple de públic i de pols de colors la plaça Pere Quart

10 d'agost de 2022


Crea Cubelles pinta un mural popular al mur de davant de l'entrada de la plaça del Mercat

 

El programa de Festa Major està farcit d’actes per a tots els públics. Per posar un exemple, els infants van poder gaudir aquest dimarts, 9 d'agost d'un taller de sal de colors, organitzat per Cubelles Solidària, així com també ho va poder fer divendres passat amb el poden gaudir de taller del molinet de vent. Altres actes destacats ha estat la festa holly d'aquest dimarts 9 a les 21.00h. que va omplir de públic i de pols de colors la plaça Pere Quart. També aquest dimarts 9 d'agost es va fer la pintada d'un mural popular per part de Crea Cubelles.

 

Un altre acte que torna per la Festa Major per segon any és el supertobogan que hi haurà instal·lat aquest dimecres 10 a la baixada del passeig de Vilanova, de les 11.00h. a les 13.00h. i de 16.00h. a 19.00h. Finalment, destaca l’espectacle de circ l’Art del somni. que es farà el dimarts 16 d'agost a les 19.00h. a càrrec d'Alessia Virgilio.

 

Pels amants de l’esport, enguany l’oferta s'ha centrat en el Motocròs Vila de Cubelles, celebrat el 6 d'agost, la 51a edició del Trofeu Cubelles de vela que organitza el CM Cubelles el dissabte 13 i diumenge 14, el torneig nocturn de tennis per parelles del CT Cubelles de dissabte 13, o el dissabte 20 d'agost, amb el tradicional partit de futbol de Festa Major que suposa la presentació del nou projecte de Francesc Caparrós ‘Capa’ al capdavant de la banqueta del primer equip del CF Cubelles.

 

La música també té el seu espai. Després de la festa holly de dimarts 9 d'agost hi haurà una animació amb Dj, a la plaça Pere Quart. El grup de versions La Traca i Dj Rulu tancaran l’assaig general del divendres 12 d'agost a la plaça del Mercat. El grup tribut a Aretha Franklin, Think, protagonitzarà la nit de jazz el dissabte 13 d'agost a la plaça de la Vila. Les orquestres Bandau, Dj Ferry Lip i La Banda del coche rojo capitalitzaran el ball de l’empalmada de diumenge 14 d'agost a la plaça del Mar. I l’orquestra Maravella farà doblet  el dilluns 15 d'agost amb el concert i ball de Festa Major al pati de l’escola Charlie Rivel.

 

Un any més, els actes de la Festa Major 2022 acabaran amb la celebració de la sisena edició del Festival de novel·la negra del Garraf, Cubelles Noir, al Centre Social Joan Roig i Piera.

 

Llibret de la Festa Major de Cubelles

La revista de la  ja es troba al carrer. La pots trobar, fins a esgotar existències, a: Oficina de Turisme pl. Castell, Oficina de Turisme pg. Marítim, Centre Social Joan Roig i Piera i Ajuntament. La regidora de Cultura, Ester Soler parlava del nou llibret de la Festa Major.

Enguany, el cartell i la portada de la Festa Major és obra de l'artista local Ester Pérez Massana.

L'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll agraeix la col·laboració de l'autora del cartell de la Festa Major.

L’assaig general obre les cercaviles

L'Agrupació de Balls Populars torna aquest divendres 12 d'agost al vespre amb la recuperació de l'Assaig general. Les colles dels balls populars locals sortiran al carrer lluint la nova samarreta de la Festa Major, enguany, sota la crida 'Que els carrers tremolin'. L'activitat finalitzarà a la plaça del Mercat (en comptes de la plaça del Centre Social, com diu el programa).  El consistori ha decidit fer aquest canvi d'emplaçament, per temes de seguretat i aforament, després que l'èxit del ball del correfoc de la Festa Petita omplís de gom a gom la plaça del Centre Social, explica Soler.

 

Un cop celebrat l'assaig general, les colles tornaran a sortir al carrer aquest diumenge 14 d’agost amb l’exhibició a les 19.00 h. des de la plaça de la Vila. La cercavila tornarà a discórrer pels carrers del nucli antic, el Bardají i arribaran a la plaça del mar, on hi haurà la ballada conjunta. Després del castell de focs d’artifici (23h. platja Llarga) es recuperarà l’enyorada cercavila nocturna per acabar extenuats l’endemà, dia de la Mare de Déu d’Agost al la cercavila de la sortida d’oficiL'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll anima a tothom a viure intensament la Festa Major de Cubelles. 

 

Qui també tindrà el seu propi espai és la colla dels Castellers del Foix, que dissabte 13 d'agost, a les 19.00 h. al passeig Marítim realitzarà la seva exhibició castelleraLa regidora de Cultura, Esther Soler ha destacat alguns dels actes de la programació.

Pregoner a punt

Xavier Toscano, és el nou pregoner de la Festa Major.  El jove activista cultural i periodista cubellenc li fa molta il·lusió l’encàrrec que li van fer fa tres mesos. En una entrevista a l'emissora municipal, Toscano, assegura que el pregó està escrit. De fet, aquests darrers dies abans de pronunciar-lo l'està rellegint i afegint detalls, però aviat l’imprimirà i el deixarà guardat fins al dia del pregó.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll va tancar la presentació del cartell i el programa de la Festa Major 2022 fent una crida a la participació amb seny de tots els actes, perquè es necessita recuperar la normalitat que s'ha perdut en les darreres dues edicions. Des de l'Ajuntament també s'agraeix a totes les persones que fan possible la Festa Major d'enguany l’esforç que fan aquests dies perquè tota la població puguem gaudir d’un extens i variat programa d’activitats, des de l’autora del cartell, el pregoner, la comissió de festes o tots els departaments municipals, començant per Cultura.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles