La casa Estapé passarà a mans de l’Ajuntament

2 de gener de 2019


L’alcaldessa Rosa Fonoll ha revelat que la casa del doctor Estapé hauria estat a punt de ser embargada per la Diputació. Ara serà responsabilitat directa municipal després que, segons Fonoll, la Fundació no hagi complert amb les funcions per les quals es va crear.

Després de dècades d'abandonament, el govern local hauria reclamat la cessió directa de la Casa del Doctor Estapé per fer-se'n càrrec directament. Segons ha explicat l'alcaldessa Rosa Fonoll en l'última entrevista del 2018, la Fundació Estapé creada per gestionar el llegat del doctor il·lustre, tindria deutes de tributs i impostos i hauria estat a punt de perdre la casa ubicada al passeig de Narcís Bardají. Ara, segons Fonoll, l'Ajuntament hauria iniciat els tràmits per quedar-se aquest llegat i poder destinar-lo a un projecte social tal i com demanava en el seu testament el Doctor Estapé.

L'objectiu del govern multipartit és recuperar el projecte que ja estava treballant la Fundació Estapé amb la Cooperativa Actúa per crear un centre d'acollida per a menors d'edat, tal com ha explicat l'alcaldessa Rosa Fonoll.

El maig del 2017, la Fundació Estapé i l'Ajuntament ja van signar un conveni de cessió de documents i objectes de tota mena que encara eren dins de la casa per un termini de dos anys. En total l'acord incloïa 88 unitats documentals i 52 objectes (45 pintures, 4 escultures, 2 quadres de diplomes i 1 fotografia emmarcada). L'edifici també ha estat ocupat en diverses ocasions.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles