L'oposició demana la convocatòria d’un ple extraordinari per aclarir la incidència davant la publicació d’un paquet de dades personals al web municipal

21 d'octubre de 2021


L'Ajuntament recalca que ja va tenir lloc una Junta de Portaveus on es van explicar totes les mesures adoptades per subsanar l’error involuntari sense que, a data d’avui, es pugui afegir cap element nou

Els grups de l'oposició (Junts per Cubelles, PSC i Cs) han demanat la convocatòria d’un ple extraordinari perquè volen aclarir l’incident sobre la publicació d’un paquet de dades personals al web municipal relatives a la ciutadania que van participar del procés consultiu sobre el futur sistema d’estacionament regulat a la façana marítima. 

 

Davant aquesta petició, l'Ajuntament recalca que ja va tenir lloc una Junta de Portaveus on es van explicar totes les mesures adoptades per subsanar l’error involuntari i es van donar totes les explicacions requerides pels portaveus dels grups municipals sense que, a data d’avui, es pugui afegir cap element nou. De fet, en el darrer comunicat emès el consistori considera que la convocatòria d’un ple extraordinari –remunerat- esdevé una despesa econòmica innecessària per a les arques públiques amb una clara voluntat de crispació política i social.

 

Des del govern municipal s'han emès diversos comunicats en els què han explicat quin ha estat el procediment que ha seguit el consistori una vegada han estat coneixedors de la publicació involuntària de dades personals (el 30 de setembre) i com s'ha seguit el protocol establert en aquests casos. El govern explica que des del mateix moment en què s’havia tingut constància d’aquesta errada s’ha procedit a despenjar a l’instant el document en qüestió de la pàgina web municipal, s'ha contactat de manera immediata amb el delegat de Protecció de dades de la Diputació de Barcelona, activant el protocol d’actuació pertinent, s'ha demanat a l’empresa Google l’eliminació amb caràcter urgent de tota la informació de caràcter personal indexada i s'ha contactat amb totes les persones afectades per informar-los d’aquest error involuntari.

 

L'oposició no es conforma amb les explicacions rebudes i demana "responsabilitats polítiques". Espera que en la sessió sol·licitada, que encara no té data, els afectats puguin resoldre tots els dubtes. Núria Planas, número 2 del PSC ha explicat els motius de la petició de celebració d'aquest ple extraordinari.

 

 

El Govern municipal respon a la petició de l'oposició de convocar un ple extraordinari per esclarir la incidència en la publicació del paquet de dades personals al web municipal demanant-los que esmenin el defecte de forma en la seva petició. L'alcalde accidental, Josep Maria Hugué, ho explicava d'aquesta manera per Ràdio Cubelles.

 

Robert Monzonis de Junts per Cubelles no està d'acord amb que la sol·licitud de ple per part de l'oposició tingui cap defecte de forma. En aquest sentit, considera que el decret que han rebut per part de l'alcaldia com a resposta a la seva petició del ple extraordinari no és procedent.

 

Recupera a la carta les entrevistes sobre la incidència davant la publicació d’un paquet de dades personals al web municipal. Ciutadans ha declinat fer declaracions al respecte.

 

Josep Maria Hugué, alcalde accidental 

Núria Planas, número 2 del PSC a Cubelles

Robert Monzonis, cap de llista de Junts per Cubelles


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles