3 de març de 2023
Fins aquest 2023 hi havia dos arbres d’aquesta espècie dins de la zona protegida però un dels exemplars ha acabat talat. L’Ajuntament atribueix aquest fet a un acte vandàlic.
L’espai natural de la desembocadura es queda amb un últim salze. Fins aquest 2023 hi havia dos arbres d’aquesta espècie dins de la zona protegida però un dels exemplars ha acabat talat. L’Ajuntament atribueix aquest fet a un acte vandàlic, tal com ha explicat Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient.
També ha assegurat que les empreses que han treballat dins de la desembocadura últimament no haurien tingut res a veure amb la desaparició del salze.
Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient.
Per la seva banda, l’associació ARBA Litoral ha lamentat la pèrdua d’aquest salze i ha demanat que s’incrementi la protecció i la vigilància de l’últim exemplar que queda ara.
Oriol Millan, d’ARBA Litoral, en declaracions a Ràdio Cubelles, ha comentat que l’exemplar tallat podria rebrotar.
Segons ARBA, el Salze té funcions ecològiques pel medi fluvial insusbstituïbles com ara mitigar l’erosió en ribes d’alta inundabilitat, i alimentar diferents espècies d’ocells amb els seus borrons i flors primaverals.
D’altra banda, l’Ajuntament té prevista una segona fase de recuperació del bosc de ribera que es farà aquest 2023 i consistirà en unes jornades de plantació d’espècies autòctones.