L’escola Vora del Mar ha entrat al programa #aquiproubullying

17 de setembre de 2018


Serà el primer curs que el centre disposarà de les eines d’aquest programa que coordina la Generalitat

Entrevista Josep Cors, cap d'estudis de l'escola Vora del Mar (cliqueu sobre l'enlllaç)

 

L’escola Vora del Mar ha estat acceptada per participar en el projecte #aquiproubullying engegat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat el curs passat. Es tracta d'un programa adreçat als centres, que té una durada de 2 cursos. Inclou una primera fase de formació i elaboració del projecte de centre; i una segona fase d’implementació i avaluació del projecte.

 

La finalitat és que els centres elaborin un projecte que els permeti assolir els següents objectius: sensibilitzar la comunitat educativa de la importància de prevenir i eradicar l’assetjament entre iguals, formar a la comunitat escolar, apoderar i implicar l’alumnat, prevenir possibles situacions d’assetjament, i intervenir i aturar les situacions d’assetjament escolar. La participació al projecte suposa formació en centre, creació de comissions de treball i recursos pel professorat i les famílies. Josep Cors, cap d'estudis del Vora del Mar n'ha parlat per Ràdio Cubelles.

 

El programa #aquiproubullying a primària vol incidir especialment en reforçar els valors convivencials com a eines per prevenir possibles situacions d’assetjament. En aquest sentit, es formaran equips de convivència que tenen com a finalitat detectar i aturar aquelles accions que dificultin les relacions entre iguals i malmetin la convivència i promoure tant estratègies de gestió positiva dels conflictes com mesures restauratives de tal manera que no arribin a donar-se situacions d’assetjament.

 

Un altre element estratègic són els mòduls formatius adreçats a l’alumnat, però també a les famílies. Segons el Departament, la finalitat és reforçar l’acció educativa i donar coherència i continuïtat entre el que es fa al centre i el que es fa a casa. De moment, el projecte començarà amb la formació al professorat, i des del centre també es programaran diferents tertúlies cafè que tractaran, entre d'altres temes, també el bullying.

 

D'altra banda, l’escola Vora del Mar estrena aquest curs el seu nou eix transversal titulat “Body Vora”, i que ajudarà a interrelacionar totes les àrees, les festes i activitats del centre. L’objectiu d’aquest any és promoure l’interès per la cura del cos i les seves possibilitats a partir de l’eix vinculat a la salut, l’expressió artística, les festes i els projectes interdisciplinaris de tota l’escola.

 

El centre seguirà un curs més treballant en el projecte d’innovació Escola nova 21. Es tracta d’un projecte que s’està implantant progressivament. De fet, fa dos cursos que el centre hi treballa. El projecte d'ambients va començar a infantil; l’any passat es va introduir a cicle inicial i mitjà; i enguany començarà a cicle superior. En aquest sentit, l'escola segueix adaptant diverses aules per encabir nous espais d’ambients.

 

Pel que fa a la millora dels espais del centre, a finals del curs passat es va ampliar la seva consergeria. I coincidint amb els primers dies de l'arribada a l'escola, per millorar l’accés al centre els dies de forta pluja, s’ha construït un pas de vianants elevat a l’entrada d’infantil del centre.

 

L'objectiu del pas de vianants elevat al carrer de Charlie Rivel és reduir la velocitat i les molèsties quan plou. Cal recordar que aquest estiu, el govern municipal va aprovar el projecte per evitar aquestes inundacions. Una obra de més de 3 milions d'euros que es vol incloure en la concessió del servei de gestió de l'aigua.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles