L'escola Vora del Mar commemora el Dia de la Pau, aquest dilluns 31 de gener

31 de gener de 2022


L'alumnat cantarà la cançó ‘El món seria més feliç” i mostrarà a través d'una exposició els símbols i dibuixos de la pau que han preparat per aquest dia

Aquest dilluns 31 de gener tot l’alumnat de l’escola Vora del Mar sortirà a la pista del centre per celebrar el dia de la Pau i cantaran tots plegats la cançó ‘El món seria més feliç” de Guardiola Groga. A l'acte commemoratiu, que tindrà lloc a dos quarts de quatre de la tarda, hi serà present tot l’alumnat del centre; els professionals de l’escola, la presidenta de l’AFA, Mercè Torres; la regidora d’Educació, Esther Soler; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i la directora de l’Escola Vora del Mar, Mercè Garcia.  

 

Per commemorar el Dia de la Pau, l'alumnat del Vora, a banda de reunir-se i cantar, també han preparat una exposició amb símbols de la pau que estarà penjada a les parets interiors dels passadissos de l'escola.

El conjunt d'actes que celebri l'escola Vora del Mar durant tot el curs s'emmarcaran dins el nou eix transversal que enguany se centra en 'El món que volem'.

 

Transformació del pati de l'escola Vora del Mar

En la seva estada a Ràdio Cubelles la directora del centre, Mercè Garcia, parla d'aquesta efemèride i dels detalls del projecte de configuració dels racons verds que va ser l’opció més votada dels pressupostos participatius 2020-2021 amb 595 vots i una valoració econòmica de 40.000€.

 

Mercè Garcia, en declaracions a l'emissora municipal ha detallat com s'ha adaptat el projecte al cost actual dels materials del projecte que està pensat a tres anys vista.

El projecte dels racons verds del Vora neix a partir d'una reflexió conjunta de la comunitat educativa ara fa dos anys a partir de la diversitat de l'alumnat i les oportunitats pedagògiques que pot oferir el pati en l'aprenentatge dels infants, ha detallat la directora.

De fet, des de l'escola s'han anat obrint racons exteriors amb propostes motivadores d'aprenentatge dins el projecte educatiu de centre, ha afegit Garcia.

Les obres que s'han estat executat dins del mes de gener de 2022, s’han dividit en dos lots. El primer lot, ha consistit en l’enderroc d'una part de la pista esportiva amb aportacions de terra per perfilar el terreny i amb la plantació d’arbres grans que han anat a càrrec de Jardineria El Papiol per import de 17.000,57 €.  Mentre que el segon lot s'ha referit a les obres de construcció dels racons verds executades per l’empresa Milanta-Craft SLU, per import de 22.997,17€. Aquestes accions consisteixen en transformar una part del pati de l’escola Vora del Mar en un ambient pedagògic ric en propostes d’interacció, descobriment, manipulació i experimentació per a l’alumnat. L’empresa Milanta ha fet servir diferents materials (troncs, plantes, terra, fibres naturals, pedres...) amb diferents configuracions (taules, bancs, sorrals, camins...).

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles