L’escola Mar i Cel informa sobre el procés de preinscripció i el seu projecte educatiu

14 de maig de 2020


El centre ha habilitat un nou número de telèfon i un correu electrònic específic per resoldre els dubtes referents al procés de preinscripció del curs 2020-2021
 

Entrevista a Noèlia Garcia, directora de l'escola Mar i Cel

 

A causa del tancament de centres que va tenir lloc el 13 de març pel coronavirus, les escoles i els instituts de la vila no han estat a temps de portar a terme la seva jornada de portes obertes. Per tal d’ajudar a les famílies en aquest pas tan important com és la tria de l’escola on portar al seu fill o filla, l’escola Mar i Cel ha publicat en el seu portal web uns vídeos que mostren el treball diari que es fa al centre. També des del mateix portal es pot consultar tota la informació referent al període de preinscripcions, amb diferents guies que ajudin a les famílies en el procés de preinscripció telemàtica. De fet, l’escola Mar i Cel ha habilitat un nou número de telèfon (652 83 75 63) o un correu electrònic específic (curs2021@escolamaricel.cat) per resoldre els dubtes referents al procés de preinscripció del curs 2020-2021. 

 

En una entrevista a Ràdio Cubelles la directora de l’escola Mar i Cel, Noèlia Garcia ha descrit l’escola com un centre petit i molt familiar que va adaptant la seva manera de treballar a la realitat actual. Un dels projectes més sòlids que s'ofereix durant el curs escolar és el d’hàbits de saludables. En aquest sentit, Noèlia Garcia ha posat com a exemple projectes com ara el programa Infadimed impulsat per professionals de l’ICS, els esmorzars saludables que es realitzen a l'escola o el programa de fruita i salut, entre d’altres.

Un altre dels projectes consolidats al Mar i cel és el treball per ambients o el de les matemàtiques manipulatives que s'imparteix a infantil. Pel que fa al treball per ambients, el seu resultat mostra les enormes potencialitats que tenen els infants i quins són els seus interessos i afavoreix l’autonomia en l’aprenentatge dels infants. Són espais d’experimentació per al descobriment i per a la manipulació on cada infant pot aprendre al seu ritme i on la diversitat és viscuda com una riquesa per a l’intercanvi i la cooperació. Noèlia Garcia ha destacat la importància d'aquests espais i també dels grups interactius a l’aula. 

La directora del Mar i Cel ha parlat del projecte de noves tecnologies, amb la introducció de les tauletes 1x1 com a eina de treball per avaluar la competència digital en l’alumnat de 4t a 6è i dels tallers de robòtica que s'imparteixen durant el curs. A més, ha destacat la importància de treballar la competència lectora a través del Pla de lectura ILEC o de mantenir el projecte consolidat d'escacs com a recurs que potencia el desenvolupament les habilitats lingüístiques i matemàtiques.  En aquest sentit, Noèlia Garcia ha explicat com s'organitza el centre alhora d'establir les dinàmiques i els continguts que segueix l'alumnat en el seu aprenentage continu de les diferents competències.

Per conèixer com és el dia a dia a l'escola i com es treballa a les aules, el centre ha publicat dos vídeos que es poden consultar a la seva web. Un d'ells és un vídeo on es pot veure com treballen els ambients a l'escola. L'altre vídeo, que es pot veure a la web, és el que el centre tenia preparat per la jornada de portes obertes que no es va poder celebrar a causa de la pandèmia pel coronavirus.

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles