L’atur registrat puja fins les 1.000 persones a Cubelles

3 de setembre de 2020


Ara hi ha 133 aturats més que a l’agost de l’any passat.

Auqest mes d’agost s’han afegit 23 persones a les llistes de les oficines del servei d’ocupació de Cubelles fins arribar a les 1.000. Segons les dades publicades per la Generalitat, ara hi ha 133 aturats més que a l’agost de l’any passat.

 

Dins del total d’aturats de Cubelles, més d’un 62% són dones. Segons les dades de la Generalitat, concretament hi ha 623 dones aturades per 377 homes. Una desproporció que augmenta fins gairebé el 69% entre els qui ja porten com a mínim un any a l’atur. Pel que fa a les incorporacions més recents a l’atur, les dels últims sis mesos, són 323 persones de les quals 173 són dones i 150 són homes.

 

D’altra banda, aquestes dades no cinlouen els aftectats per ERTO. Segons les dades del mes de juliol, les últimes publicades per l’Observatori del Treball i Model Productiu, a Cubelles hi ha uns 550 treballadors que continuen afectats per expedients de regulació temporal de l’ocupació.

 

Al conjunt del Garraf aquest mes d’agost també s’ha incrementat l’atur registrat, que ara supera les 10.000 persones. El creixement d’aturats ha afectat tots els municipis de la comarca que en conjunt han sumat 236 persones a les llistes de les oficines d’ocupació. Pel que fa als ERTO, al Garraf hi ha més de 10.000 treballadors afectats, segons les dades del juliol.

 

Des de la Generalitat atribueixen l’augment de l’atur d’agost, de més d’11.000 persones a Catalunya, i el descens de l’afiliació a la Seguretat Social, amb unes 23.000 persones menys, a l’evolució del Covid-19 i a decisions de governs europeus que han afectat al sector turístic i altres vinculats.

 

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha comentat en una roda de premsa aquest dimecres els motius principals que creuen que han donat resultat a les dades laborals.

El secretari general també ha advertit que no preveuen cap millora de cara al setembre.

A més, Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, ha alertat de la reducció de les prestacins que patiran els treballadors afectats per ERTO auuest mes de setembre si l'Estat no fa res per impedir-ho.

Paral·lelament aquest dijous el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha anunciat un ajut amb una dotació de 10M€ per a famílies amb vulnerabilitat social. Serà un ajut de fins a 300€ per a 33.000 famílies catalanes per cobrir les necessitats bàsiques de cura i de subsistència com l’alimentació, el vestit i l’allotjament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles