L’A.V. de Santa Maria assegura que la Generalitat ha obligat a l’Ajuntament a lliurar-los la documentació sobre la reforma del parc

20 de maig de 2019


Un grup de veïns continuen reclamant que s’aturin les obres de construcció de la pista esportiva pública votada en els pressupostos participatius.

Segons un comunicat que han fet arribar a Ràdio Cubelles, l’associació de veïns de Santa Maria s’hauria posat en contacte amb la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública. Aquest organisme vinculat a la Generalitat, segons els veïns, hauria obligat l’Ajuntament a lliurar l’expedient que fa referència als pressupostos participatius i la recuperació de la pista esportiva. Ara, segons els veïns, la GAIP donaria un nou termini de quinze dies al govern local per lliurar una altra “informació addicional” que s’estaria preparant. Entre d’altres reclamacions, l’Associació de Veïns de Santa Maria també destaca que ha adreçat una denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya pel que consideren un procés irregular i per denunciar el que consideren “abusos” i “anomalies” del procés participatiu.

 

Per la seva banda, de moment Ràdio Cubelles encara no ha aconseguit declaracions del govern local sobre aquesta qüestió.

 

Adjuntem íntegrament el comunicat de l'AV de Santa Maria:

 

VEÏNS DE SANTA MARIA DE CUBELLES

LA GENERALITAT OBLIGA L’AJUNTAMENT DE CUBELLES A INFORMAR ELS VEÏNS DE SANTA MARIA PER LA DESTRUCCIÓ DEL PARC VIARI INFANTIL

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat de Catalunya (GAIP) ha forçat l’Ajuntament de Cubelles a atendre la reclamació de l’Associació de Veïns de Santa Maria contra la destrucció unilateral del Parc Viari del barri realitzat d’esquenes al veïnat per l’actual Govern el mes de març passat.

L’Associació ha rebut així una part de la informació que reclamava a l’Ajuntament des del gener de l’any 2018 i en reiterades instàncies posteriors presentades també al llarg del 2019.

La resolució de la GAIP número 249/2019 de 3 de maig li recorda al Govern de Cubelles que “Les persones tenen el dret d’accedir a la informació pública, a què fa referència l’article 2.b, a títol individual o en nom i representació de qualsevol persona jurídica legalment constituïda”.

El més important per l’Associació de Veïns de Santa Maria de Cubelles, que ha aconseguit accés a parc l’expedient sobre el procés Participatiu 2017 en que s’empara l’Ajuntament per a destruir el parc viari infantil acordat amb el veïnat i en perfecte funcionament, és que la GAIP dona un nou termini de quinze dies a al Govern per lliurar una altra “informació addicional” que s’estaria preparant.

L’Associació de Veïns està analitzant la documentació parcial rebuda i davant les presumptes irregularitats que es puguin detectar roman a l’espera d’aquest nou termini -que culminaria cap al 20 de maig segons la data de la resolució i firma del requeriment de la GAIP..

Davant d’aquest retard, la GAIP ha requerit a “l’Ajuntament de Cubelles que lliuri la informació addicional a què s’ha compromès facilitar” “tot informant-ne a la GAIP”.

El veïnat denuncia també públicament que l’Ajuntament allarga i entreté el lliurament de l’expedient sol·licitat a fi efecte de seguir burlant els acords presos amb l’Associació de Veïns de Santa Maria.

L’Associació de Veïns demana l’aturada de les obres de destrucció del Parc Viari infantil perquè davant les irregularitats no aclarides del procés Participatiu s’han vulnerat les pròpies normes del procés, els terminis i els acords presos pel propi Ajuntament de Cubelles que no ha acreditat cap expedient legal sobre aquestes obres i la seva informació al veïnat.

L’Associació de Veïns ha adreçat també la seva denúncia per aquest procés irregular al Síndic de Greuges de Catalunya per de denunciar els abusos i les anomalies del procés participatiu en una demanda admesa a tràmit vistos els antecedents de l’Ajuntament de Cubelles en aquest tema.

L’Associació de Veïns ha sol·licitat també l’expedient del qual disposi la Diputació de Barcelona i l’empresa Ceres S.L qui segons l’Ajuntament són els responsables del procés denunciat des del 2018 i també durant aquest 2019.

L’Associació de Veïns posa a disposició de totes les persones interessades el seu correu electrònic veinsdesantamaria@gmail.com per informar sobre aquest procés i del treball realitzat davant els responsables municipals.

 

Cubelles 13 de maig de 2019

COMUNICAT DE PREMSA DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANTA MARIA DE CUBELLES (2)


 • SANTA MARIA PARC 2.jpg
 • SANTA MARIA PARC 6.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles