L'Arts i Natura Festival destinarà la recaptació de les entrades a l'Associació “Autisme amb Futur”

17 d'agost de 2021


L'entitat formada el 2017 per famílies de les comarques del Garraf i del Penedès amb fills i filles diagnosticats amb trastorn de l’Espectre Autista dona suport i acompanya a les famílies que es troben a la mateixa situació i a aquelles que acaben de rebre un diagnòstic

Veronica Masdeu, presidenta d'Autisme en futur

 

El festival Arts i Natura Festival que es celebrarà el 2 i 3 d'octubre destinarà la recaptació de les entrades a l'Associació “Autisme amb Futur”.  L'esdeveniment d’enguany es programa de nou en una situació complicada per la COVID-19, condicionat per les restriccions destinades a evitar la propagació del virus, que han dut a la organització a plantejar un festival més esponjat, amb aforaments limitats i controlats, i amb mesures de seguretat i salut per a tothom. 

 

El programa comptarà amb propostes com visites teatralitzades al museu, tallers creatius de lettering i dibuix urbà i d’altres més vinculats a la natura, al coneixement de l’entorn i a la sensibilització mediambiental. També hi haurà propostes més vinculades a l’esport, com el joc d’orientació en família o la cursa familiar i solidària, que enguany és novetat. Els i les participants també podran gaudir, com és habitual, de contes, espectacles i activitats inclusives, així com d’una sessió de cinema infantil.

 

El festival se celebrarà els dies 2 i 3 d’octubre als jardins de la Masia d’en Cabanyes. Per a participar-hi caldrà realitzar reserva prèvia, tota la informació es podrà trobar al web www.masiadencabanyes.cat.

 

Ja s'ha presentat el cartell 

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) va presentar el 29 de juliol el nou cartell de l’Arts i Natura Festival, una proposta lúdica i solidària que reuneix en un cap de setmana tallers creatius, contes, música, teatre, visites familiars al museu i d’altres activitats destinades a famílies. 

 

La consellera de cultura, Teresa Llorens, va explicar en roda de premsa el 29 de juliol que “aquest és un festival que ja té una trajectòria de cinc anys de treball del Consell Comarcal del Garraf que pretén posar en valor aquest patrimoni cultural, arquitectònic i natural que tenim a la nostra comarca, i en aquest cas a la Masia d’en Cabanyes a Vilanova i la Geltrú”. “En aquest sentit- ha destacat la consellera- treballem per posar en valor aquest patrimoni, per tenir aquest espai de relació amb les famílies, i per a apropar la cultura perquè puguin gaudir d'aquest patrimoni natural i cultural que hi ha a la nostra ciutat”.

 

Com ja és tradició, la imatge del cartell del festival la realitza un/a artista de la comarca. En aquesta ocasió el disseny ha estat a càrrec de la il·lustradora sitgetana Núria Fortuny Herrero. Nascuda a Lleida l’any 1981, Fortuny va formar-se com a il·lustradora a l’Escola Massana de Barcelona. Durant anys ha combinat exposicions de pintura amb projectes d’il·lustració de temàtica social. Entre els seus àlbums il·lustrats destaquen  “Pessigolles”, “El mateix mar, la mateixa sal” o “Dies llunàtics”. A Sitges està molt vinculada a projectes de ciutat i especialment amb la Festa Major, on ha realitzat vàries exposicions, murals i cartells, com el de la Festa Major de l’any 2019, entre d’altres projectes.  

 

Sobre l’essència del cartell, l’artista ha explicat que “estic molt connectada amb la natura i l’art, i el tema del Romanticisme és una cosa que trobo molt meva, perquè és com aquesta recerca de la llibertat autèntica, i aquest lloc ens connecta molt amb la màgia del passat, per això he volgut mostrar aquest màgia sobre tot amb els colors d’aquí, el rosa i el verd, amb el meu estil”.

 

Arts i Natura Festival és també una proposta solidària. Amb la participació al festival les famílies estan ajudant a d’altres famílies. En aquesta edició el recapte de les entrades es destinarà a l’associació “Autisme amb Futur”, una entitat formada per famílies de les comarques del Garraf i del Penedès amb fills i filles diagnosticats amb trastorn de l’Espectre Autista. Conegut també com a TEA, aquest trastorn del neuro- desenvolupament infantil condiciona principalment les competències habituals de l’ésser humà per relacionar-se, comunicar-se, jugar i compartir interessos comuns amb altres persones.

 

El nom de l’Associació és Autisme amb Futur, perquè tenen molt clar que, amb l’atenció i els recursos adequats, els infants diagnosticats TEA poden tenir un futur millor. L’objectiu de l’entitat és també donar suport i acompanyar a altres famílies que es troben a la mateixa situació i a aquelles que acaben de rebre un diagnòstic. Des de l’any 2017 pertanyen a la Federació Catalana d’Autisme (FECAA), de la que actualment formen part de la Junta Directiva.

 

Verònica Masdeu, presidenta d'Autisme amb Futur, ha afirmat que “no solament donem serveis a les persones amb autisme, amb intervenció terapèutica i serveis d’oci inclusiu, sinó que també donem suport a les famílies i, en aquest sentit, aquest festival que també és per a les famílies ens ha semblat un esdeveniment totalment afí al que busquem nosaltres”. Masdeu també ha explicat que “el recapte que s’aconsegueixi el volem destinar a una de les activitats que representen molt bé aquests valors com és l’oci inclusiu, ja que nosaltres fem sortides, casals d’estiu i colònies per a joves i infants”.

 

En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha recordat que “la pandèmia ha estat un embat per a tothom, però hi ha col·lectius i persones que per la seva singularitat, i en aquest cas l’espectre autista és una d’elles, ho ha han tingut més complicat i també les seves famílies”.

 

La presidenta ha destacat que “un dels pilars d’aquesta institució és l’atenció a les persones i la millora de la seva qualitat de vida, per tant la presentació d’aquest esdeveniment solidari és el que dona sentit a la nostra feina”, i ha expressat l’agraïment del Consell Comarcal del Garraf a l’entitat Autisme amb Futur, per la seva feina i el seu compromís; i a l’artista Núria Fortuny, per la interpretació dels objectius del festival a través dels dibuixos del cartell i de la bona energia que transmet el disseny.

 

Per a dur a terme el festival, el CIRMAC compta de nou amb la implicació, participació i col·laboració d’entitats i persones del territori vinculades a la cultura i a la temàtica del festival, destacant la presència del Consell Esportiu del Garraf, del Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf, de la Mancomunitat Tegar del Garraf, de Mercè Pedraza, de Núria Parés, de Jordi Carrillo, Pere Arenas i l’Escotilló GT, de Petit Cine Club i, finalment, d’Autisme amb Futur. Així mateix, cal posar de relleu que l’alumnat de l’institut Joan Ramon Benaprès- Escola d’Hosteleria de Sitges oferirà el servei de bar i restauració.


 • 20210728-cartell-arts-i-natura-amb-logos-def.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles