L'alumnat de 5è de les escoles aprèn a fer xató

28 de febrer de 2020


L'Associació d'Hosteleria i Comerç de Cubelles fa un bon balanç de l'experiència dels tallers realitzats aquesta setmana

Els alumnes de 5è de primària de les escoles Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel han après aquesta setmana a fer xató. Un any més l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles ha impartit tallers d'elaboració de xató amb l’objectiu que l’alumnat aprengui a fer un dels nostres plats típics. La formació s'ha realitzat aquesta setmana, de dimecres a divendres. De fet, ja fa més d’una dècada que l’Associació d'Hosteleria i Comerç de Cubelles va iniciar aquests tallers per aprendre a fer xató a les escoles.

Un any més hi han col·laborat diferents membres de l'Associació d'Hosteleria i Comerç de Cubelles que han traslladat els coneixements de l’art de fer xató a les noves generacions. Ràdio Cubelles ha estat present aquest dimecres en un dels tallers de xató, el realitzat a l’escola Vora del Mar de Cubelles i ha parlat amb diferents membres de la junta de l’Associació d’Hosteleria i Comerç que han tornat ha valorar positivament l’experiència.

L'emissora municipal també ha recollit les valoracions dels diferents participants d’aquest taller a l’escola Vora del Mar. Per a la majoria ha estat la primera vegada que han elaborat i provat el xató. En general  ela ha agradat l’experiència.

Un cop acabat el taller, els infants s’han emportat una mostra del xató feta a l'escola cap a casa perquè la família el pogués tastar. D’aquests tallers es nodreix el concurs infantil de la Xatonada popular de Cubelles.

 

Concurs de Mestres Xatonaires, 1 de març

El concurs del xató de la 19a Xatonada Popular començarà a les 11.00 h. a la plaça del Centre Social i els participants tindran una hora per elaborar el plat. Les inscripcions per prendre-hi part són obertes fins aquest dissabte dia 29 de febrer al següent enllaç: Formulari d'inscripció concursos mestres xatonaires

A partir de les 13.00 h., es lliuraran els premis del Concurs de Mestres Xatonaires en categoria adult, i del Concurs Infantil de Mestres Xatonaires, que organitza l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles.

Durant la jornada d'aquest diumenge, la plaça del Centre Social acollirà estands de degustació de xató, postres, vi i vermut. La trobada aplegarà també activitats, animació, inflables, tallers infantils, i s’hi podran trobar parades d’alimentació. Entre d’altres coses, hi hauran visites guiades a la planta noble del castell i jornada d’activitats de circ a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.  

Més informació i inscripcions a Oficina de Turisme de Cubelles. Plaça del Castell, 1. Tel. 93 895 2500, i a través de turisme@cubelles.cat o www.cubelles.cat


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles