L’Ajuntament reclamarà millores al Foix a canvi de la instal·lació de la dessalinitzadora

25 de setembre de 2023


A més, el govern local ha encarregat un estudi sobre l’impacte ambiental de l’activitat al mar que contrasti amb la publicació de la Generalitat, que conclou que les conseqüències tindrien un grau “significatiu i moderat”.

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor d'Infraestructures i Espai Públic

 

Un cabal ecològic al riu Foix o un tanc de tempestes per evitar abocaments són les dues propostes que des de Cubelles s’han fet arribar a l’Agència Catalana de l’Aigua a canvi de posar la planta dessalinitzadora al municipi.

 

Així ho ha concretat el regidor d'Infraestructures i Espai Públic, Josep Maria Hugué, en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

Des del govern local no neguen la necessitat que té tot Catalunya de tenir una altra instal·lació d’aquest tipus i que, estratègicament, la millor ubicació és Cubelles, però també es volen assegurar que l’impacte mediambiental sigui el mínim possible. Per aquest motiu, Josep Ma Hugué ha assegurat que demanaran un informe propi a una consultoria externa per saber fins a quin punt pot afectar el funcionament de la dessalinitzadora.

 

 

El pressupost d’execució de la dessalinitzadora és de més de 154 milions d’euros i el termini previst, de 33 mesos. L’estudi ambiental que acompanya aquest projecte també confirma la presència de prats de posidònia i altres espècies de fanerògames a la zona.

 

El projecte preveu expropiar uns 100.000 metres quadrats de superfície de diversos propietaris, dels quals, uns 73.000 són d’Endesa, ja que la planta està previst ubicar-la als terrenys dels antics dipòsits de combustible de la Tèrmica.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles