L'Ajuntament dona una setmana per enviar propostes ciutadanes sobre la zona blava marítima

12 d'abril de 2021


El govern local té la voluntat política de posar en marxa aquest estiu una zona blava que ajudi a millorar la mobilitat i els problemes d'estacionament a tota la part del municipi que queda entre la via i el mar.

Fins el 18 d'abril els serveis tècnics municipals mantindran oberta una consulta pública prèvia a la creació d'un sistema d'estacionament regulat amb limitació horària. Les persones interessades en participar de la redacció d’aquest reglament poden fer aportacions mitjançant un formulari digital disponible al web de l'Ajuntament. En el mateix enllaç també es pot consultar una memòria de dues pàgines que resumeix a) els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa, b) La necessitat i oportunitat de la seva aprovació, c) els objectius de la norma i d) les possibles solucions alternatives regulatòries o no regulatòries.

 

En el primer apartat s'explica que l'Ajuntament ha detectat que els darrers anys s'ha multiplicat tant el parc mòbil de Cubelles com el nombre de vehicles de visitants a l'estiu a la zona marítima. Que això provoca un conflicte entre els residents i els visitants per la manca d'espai d'aparcament. I que el fet que els municipis del voltant hagin adoptat sistemes d'aparcament regulat també ha desviat més visitants a les platges cubellenques.

 

Per aquests motius, en el segon apartat de la memòria l'Ajuntament considera "necessari reordenar l’aparcament a la via pública de la zona marítima i adjacent fins a les vies del ferrocarril, per tal de regular l’impacte sobre la mobilitat d’aquesta part del municipi, donar solucions a la manca d’estacionament i a l’ocupació dels carrers pels vehicles de forma creixent i insostenible". I apunta que "mitjançant la instal·lació de parquímetres a determinades zones del municipi" es pot aconseguir "una reducció del nombre que resta aparcat durant un període llarg de temps, afavorint la rotació sostenible de vehicles a la zona, la dinamització del comerç i la restauració i una gestió més equitativa de la mobilitat".

 

En la memòria publicada pels Serveis Tècnics Municipals també s'esmenten dues possibles solucions alternatives al pagament per estacionar com serien "una zona d’aparcament dissuasori integrat amb l’establiment d’un servei de bus llançadora" i/o "campanyes de foment de l’ús del transport públic i dels desplaçaments amb bicicleta, patinet o a peu".


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles