L'Ajuntament rebutja totes les violències contra les dones en la lectura del manifest del 25N

26 de novembre de 2019


Els actes per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista continuen a Cubelles aquest dijous, amb el taller “Desmuntem el masclisme”

L’Ajuntament de Cubelles s’ha sumat aquest 25 de novembre a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista. Aquest dilluns els safareigs municipals van acollir a les 19:00 h. la lectura del manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Lleida, Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

L’acte va servir per denunciar qualsevol expressió de violència vers les dones, fer visible aquesta problemàtica i transformar la realitat. La regidora d’Igualtat, Pilar Juste va ser l’encarregada de portar a terme l’obertura de l’acte.

 

El text del manifest que va ser llegit per les regidores de l’Ajuntament, Trini Vicente, Ester Soler, Renata Bedòs, Núria Planas ha emfatitzat que encara avui es fa imprescindible seguir treballant conjuntament amb la implicació de totes les administracions i agents socials, i ha reconegut la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho.

Escoltem diferents moments d’aquesta lectura del manifest.

La regidora d’Igualtat, Pilar Juste va tancar l’acte excusant la presència de l’alcaldessa de Cubelles que no va poder acudir a l’acte per la seva coincidència amb la celebració del Ple de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Cal destacar que l'acte del 25N va comptar amb l'actuació dels Castellers del Foix i l'amenització musical de Tròpico de Capricornio.

 

Taller "Desmuntem el masclisme"

Els actes per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista continuen a Cubelles aquest dijous, 28 de novembre, amb el taller “Desmuntem el masclisme”. L’activitat tindrà lloc de les 17'30 a les 19'30 h, al Centre Violeta. L’acte, que està oberta a tothom, serà impartit per Neus Folguera, psicòloga especialitzada en violències masclistes.

Creus que això va amb tu? I tu, què hi tens a dir? Amb aquestes qüestions, la ponent contribuirà, en aquest taller interactiu, a fer una reflexió al voltant de la construcció de la identitat masculina i femenina, als mites sobre la violència masclista i a sensibilitzar sobre les violències més invisibilitzades. Al taller es comentaran els usos i costums que fomenten la desigualtat i la violència sobre les dones, s’abordaran les diferents idees que conformen l’imaginari d’allò femení i allò masculí, per repassar la trajectòria dels estereotips de gènere i veure’n els seus significats en el context actual. L’organitza la Regidoria d’Igualtat, amb el suport de la Diputació de Barcelona


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles