L’Ajuntament de Cubelles emet un comunicat davant la petició de l’oposició de convocar un ple extraordinari per la publicació involuntària de dades personals

19 d'octubre de 2021


El govern municipal subratlla que ja va tenir lloc una Junta de Portaveus –remunerada- on es van donar totes les explicacions oportunes sobre el cas sense que, a data d’avui, es pugui afegir cap element nou

Josep Maria Hugué, alcalde accidental

 

Arran de la informació apareguda als mitjans de comunicació relativa a la voluntat dels grups que conformen l’oposició (PSC, JuntsXCub i Cs) de sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari motivat per la publicació involuntària al web municipal d’un paquet de dades personals, l’Ajuntament de Cubelles vol expressar el següent:

 

1. Amb data de divendres 1 d’octubre, els representants dels grups de l’oposició van entrar per registre una petició de convocatòria d’una Comissió Informativa –remunerada- sobre el cas.

 

2. Mentre s’estava redactant la resposta on se’ls oferia una Junta de Portaveus en tractar-se de l’òrgan més adient per a aquesta mena de qüestions segons estableix el ROM municipal, els mateixos grups de l’oposició van presentar per registre el dilluns 4 d’octubre la sol·licitud d’una convocatòria de ple extraordinari –remunerat- per tractar la mateixa qüestió, malgrat que incomplint allò disposat pel ROM en no adjuntar una proposta d’acord on quedessin clarament recollits uns antecedents a la part expositiva i uns acords a adoptar a la resolutiva.

 

3. Finalment, el dia 6 d’octubre, prèvia entesa amb els grups de l’oposició, es va convocar una Junta de Portaveus –remunerada- on hi van prendre part, també, treballadors municipals i la tècnica de la Diputació de Barcelona delegada de protecció de dades de l’Ajuntament de Cubelles.

 

4. A la reunió es van explicar totes les mesures adoptades per subsanar l’error involuntari i es van donar totes les explicacions requerides pels portaveus dels grups municipals sense que, a data d’avui, es pugui afegir cap element nou.

 

5. Per tot plegat, considerem que la convocatòria d’un ple extraordinari –remunerat- esdevé una despesa econòmica innecessària per a les arques públiques amb una clara voluntat de crispació política i social que confiem que no pretengui convertir-se en una cacera de bruixes contra cap tècnic municipal ni en una cortina de fum per suposadament poder amagar presumptes mals usos de les dades a càrrec de possibles persones vinculades a algun grup de l’oposició.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles