L’Ajuntament amplia l’abonament per a residents de la zona blava a tot el municipi

22 de novembre de 2023


Els empadronats de qualsevol barri que ho vulguin, i que estiguin pagant l’impost de vehicles a Cubelles, podran demanar un abonament de temporada per aparcar a la zona d'estacionament regulat. És una de les decisions més destacades de la sessió plenària del mes de novembre celebrada aquest dimarts.

Notícia sobre el ple municipal (22/11/23)

 

L’Ajuntament ha decidit ampliar l’abonament per a residents de la zona blava a tot el municipi. D'aquesta manera, els empadronats de qualsevol barri de Cubelles que ho vulguin, i que estiguin pagant l’impost de vehicles aquí, podran demanar un abonament de temporada per aparcar a la zona d'estacionament regulat en el període que va de la Setmana Santa fins al setembre. A més, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, pròximament el govern local proposarà abaixar de 10 a 8 euros aquest tipus d’abonament per als residents. També es manté l’opció de pagar 50 cèntims al dia per als empadronats a Cubelles que no vulguin l’abonament, mentre que les opcions pels veïns de segones residències continuaran com fins ara.

 

El regidor d’Espai Públic i Infraestructures, Josep Ma Hugué, ha justificat el canvi, que ha rebut l’aval de tots els grups municipals.

 

 

Tots els grups de l’oposició han votat a favor de la proposta, tot i que han aprofitat per incloure més peticions o demanar celeritat en l’aplicació.

El regidor de la CUP, Dani Pèrez.

El portaveu de VOX, Jorge Mena.

 

Per la seva banda, Ester Soler d’ERC ha reclamat que el superàvit que genera la zona blava s’inverteixi als barris afectats directament.

El regidor Hugué ha respost que en el pròxim pressupost preveuen incloure aquests diners amb aquesta finalitat.

I la regidora del PP Juana Navarrete, ha preguntat pels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s’havien de col·locar dins l’àmbit de l’estacionament regulat.

En aquest cas, el regidor Josep Ma Hugué ha explicat que abans de posar en marxa més punts per a vehicles elèctrics s’haurà de redactar i aprovar una ordenança pròpia per aquest servei.

Finalment, la modificació del reglament de la zona d'estacionament regulat per ampliar l'abonament per a residents a tot el municipi s’ha aprovat per unanimitat en el ple d’aquest dimarts.

 

En el ple també s’ha aprovat per unanimitat el calendari fiscal del 2024, la carta de serveis de l’Ajuntament, el plànol de delimitació de prevenció d’incendis i una modificació pressupostària. Pel que fa als manifestos del 25N, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, i del 20N Dia dels Drets dels Infants, així com els dos protocols comarcals relacionats amb la violència masclista, s'han aprovat amb l'únic vot en contra de VOX.

 

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat una proposta de la CUP relacionada amb Palestina que ha tirat endavant després d’unes esmenes amb els vots a favor d’UC, el PSC, CEC, ERC i la CUP i les abstencions de VOX, Junts per Cubelles i el PP.

 

La resta de mocions no han prosperat. El text de la CUP per fer de Cubelles un municipi antifeixista, després de rebutjar diverses esmenes, només ha rebut el suport d’ERC, l’abstenció tant de Junts com dels grups del govern UC, PSC i CEC i ha estat tombat amb els vots en contra de VOX i el PP.

 

Tampoc no han rebut cap suport dels altres grups municipals els dos textos presentats per VOX, un de rebuig a l’amnistia i l’altre sobre l’islamisme.

 

Durant el ple d'aquest dimarts s'han manifestat famílies i treballadores de l'escola bressol municipal La Draga.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles