L’agrupació de veïns de Santa Maria consideren que la reforma del parc és irregular

9 d'abril de 2019


Segons un comunicat que han fet arribar a Ràdio Cubelles, un grup de veïns han portat el cas al Síndic de Greuges perquè creuen que els pressupostos participatius no han estat clars en el projecte per recuperar la pista esportiva del parc de Santa Maria.

L’Agrupació de veïns de Santa Maria consideren que la reforma del parc que es va aprovar als pressupostos participatius és irregular. Segons un comunicat que han fet arribar a Ràdio Cubelles, un grup de veïns han portat el cas al Síndic de Greuges perquè creuen que els pressupostos participatius no han estat clars en aquest projecte concret que vol recuperar la pista esportiva que hi havia abans del 2011. En el comunicat, els veïns associats de Santa Maria acusen l’alcaldessa Rosa Fonoll de no haver dit la veritat en l’últim ple municipal quan diversos grups de l’oposició van preguntar pels pressupostos participatius. L’associació de Santa Maria també explica que en les reunions que han tingut amb l’alcaldessa Fonoll i el regidor de Medi Ambient, Josep Ma Hugué, no els han donat accés a l’expedient dels pressupostos participatius que havien demanat. En tot aquest procés, l’agrupació veïnal ha reclamat que s’aturin les obres per construir una pista esportiva al parc de Santa Maria perquè, segons l’entitat, hi hauria irregularitats i s’haurien vulnerat "les normes del procés" i els "acords presos pel propi ajuntament".

 

Per la seva banda, l’Ajuntament va assegurar ja al mes de febrer que la instal·lació de la pista esportiva es va aprovar en els pressupostos participatius i estaven disposats a complir el mandat popular. A més, el regidor J.Ma. Hugué va assegurar que el govern complementaria el projecte votat per afegir-hi millores que redueixin les possibles molèsties als veïns.

 

Les obres al parc de Santa Maria van arrencar a principis del mes de febrer enmig d’una controvèrsia veïnal. Un grup de veïns del parc van demanar que s’aturessin les màquines tot i que l’endemà les feines es va reprendre per retirar completament el parc viari que es va instal·lar l’any 2011. Ara el grup de veïns contrari a la pista esportiva han publicat un comunicat on confirmen que no accepten que les obres continuïn. Adjuntem a continuació el comunicat de l'Agrupació de Veïns de Santa Maria:

 

COMUNICAT AGRUPACIÓ DE VEÏNS DE SANTA MARIA DE CUBELLES (1)
Després de la denúncia pública feta pels veïns de Santa Maria contra l’Ajuntament de Cubelles per la destrucció unilateral del Parc Viari Infantil del barri, l’Associació de Veïns de Cubelles no ha aconseguit encara l’accés a l’expedient del Procés Participatiu Pressupost 2017 en que s’empara el Govern municipal per desatendre les peticions veïnals.
Des de l’Associació de Veïns volem denunciar que des del gener de 2018 -encara no culminat el procés participatiu- es va demanar l’accés a l’expedient respecte a l’estat del Parc de Santa Maria atenent els precedents d’aldarulls, conflictes, consum i tràfic de drogues i alcohol, agressions etc...
Per això, manifesten:
- Que l’Alcaldessa Rosa Fonoll no va dir la veritat al darrer Ple Municipal quan diversos grups municipals ens van interessar per les deficiències del Procés Participatiu ja que l’Associació no té hores d’ara l’expedient a les seves mans.
- Que tant l’Alcaldessa Rosa Fonoll com el regidor Josep Maria Hugué -que no és regidor de Participació Ciutadana- s’han reunit amb representants de la nostra entitat sense donar accés a l’expedient sol·licitat. Textualment, la resposta fou “quan la tinguem ja us la donarem”.
- Que l’Associació de Veïns ha demanat l’aturada de les obres de destrucció del Parc Viari infantil perquè davant les irregularitats no aclarides del procés Participatiu s’han vulnerat les pròpies normes del procés i els acords presos pel propi Ajuntament.
- Que l’Associació de Veïns s’ha adreçat al Síndic de Greuges de Catalunya per de denunciar els abusos i les irregularitats del procés participatiu en una demanda admesa a tràmit vistos els antecedents de l’Ajuntament de Cubelles en aquest tema.
- Que l’Associació de Veïns ha sol·licitat l’expedient del qual disposi la Diputació de Barcelona i l’empresa Ceres S.L qui segons l’Ajuntament són els responsables del procés denunciat des del 2018 i també durant aquest 2019.
- Que l’Associació de Veïns posa a disposició de totes les persones interessades el seu correu electrònic veinsdesantamaria@gmail.com per informar sobre aquest procés i del treball realitzat davant els responsables municipals.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles