Disputat el 78è Campionat d'Espanya de Patí a Vela Sènior a Cubelles

2 d'agost de 2021


Oriol Mahiques del Club Nàutic Sitges guanya el pòdium; Jordi Arànega del Club Marítim Cubelles ha estat el sotscampió, i la tercera plaça se l'ha endut Pere Crespo del Club Natació Badalona. Anna Pujol del Club Natació Barcelona ha estat la vencedora en fèmines, així com en veterans.

Oriol Mahiques s'ha proclamat campió d'Espanya 2021 de patí a vela sènior després d'una última jornada en què ha guanyat les dues proves disputades. El sotscampió ha estat Jordi Arànega del Club Marítim Cubelles, i la tercera plaça se l'ha endut Pere Crespo del Club Natació Badalona. Finalment, Anna Pujol del Club Natació Barcelona ha estat la vencedora en fèmines, així com en veterans.

 

Segons publica cmdsport, aquest campionat d'Espanya 2021 de patí a vela sènior ha tingut dos clars protagonistes: Pere Crespo, del Club Natació Badalona i Oriol Mahiques del Club Nautic Sitges. Tots dos van ser declarats per la flota participant com els dos principals favorits a la victòria. I, en certa manera, així ho ha reflectit el desenvolupament del campionat, encara que no tant el podi. Pere Crespo va dominar el primer meridià del campionat, amb un setè i tres primers, mentre que Oriol Mahiques ha dominat el segon, amb un sisè i també altres tres primers. El primer podium que va conquistar Oriol Mahiques va ser al 2018 i després d'haver guanyar aquest diumenge 1 d'agost s'erigeix en el cinquè bicampió de la història de la classe. Els seus predecessors, a més de l'andalús Juan Luis Páez (campió d'Espanya en 2009 i 2012) són Hilari López (1950 i 1956); Joan Marc Coll (1981 i 1983); i, precisament el pare del seu gran rival d'aquesta edició, Carlos Crespo (2003 i 2006).

 

Un altre dels grans protagonistes d'aquest campionat d'Espanya 2021 ha estat Jordi Arànega, el títol més destacat va ser el subcampionat de Catalunya júnior de 1995. Els seus posicionaments més recents han estat en el top 5 del campionat d'Espanya de 2019 i de 2020. En aquesta ocasió, però, Jordi Arànega ha aconseguit fer el salt tan anhelat de conquistar el seu primer subcampionat d'Espanya sènior gràcies a la seva regularitat. I és que Arànega, com deien alguns patinistes abans del lliurament de premis "en aquest campionat sempre ha estat allà davant". Ho avalen els seus dos segons i els seus tres tercers que sumats a un sisè li han suposat una puntuació de 19 punts, és a dir, dos menys que el segon favorit al triomf i campió d'Espanya de l'any passat, Pere Crespo, qui finalment ha quedat tercer, amb 21 punts.

 

Jordi Arànega, a més, en aquesta ocasió ha hagut de 'bregar' les seves participacions com a regatista en el campionat amb les responsabilitats de la presidència del club organitzador, el Club Marítim Cubelles, cosa que no hagués pogut gestionar sense el suport de l'implicat, 'omnipresent' i eficient Javier Crespo que ha estat l'altra 'estrella' d'aquesta competició amb els seus incessants esforços per la flota, la logística i la coordinació del lliurat equip de voluntaris amb què ha comptat l'organització d'aquest campionat.

 

Ràdio Cubelles entrevistarà aquest dimarts a Jordi Arànega per fer balanç de com ha anat aquest 78è Campionat d'Espanya de Patí a Vela Sènior celebrat a Cubelles del 29 de juliol a l'1 d'agost.

 

Durant el lliurament de premis que va tenir lloc a les instal·lacions del Club Marítim Cubelles, totes les autoritats i fins i tot el mateix campió d'Espanya, Oriol Mahiques, han reconegut la bona organització d'aquest campionat, "tant en terra, com al mar". De fet, cal destacar que el consistori cubellenc a banda d'haver col·laborat en l'organització d'aquest esdeveniment esportiu ha estat l'únic que al 2008 va declarar en un ple municipal el patí a vela com "embarcació genuïna" del seu litoral, cosa que, curiosament, no ha passat encara en els municipis que van veure néixer el patí a vela, és a dir, Barcelona i Badalona.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles