Increment ràpid de casos de COVID a Cubelles i a la comarca

5 de juliol de 2021


La Generalitat demana precaució per l'onada nova de casos de COVID en diverses comarques catalanes i Salut assegura que la vacunació frenarà les complicacions que puguin acabar als hospitals.

Segons les últimes dades publicades per la Generalitat, ara hi ha 60 casos actius a Cubelles. De divendres a dilluns s’han detectat 36 casos nous a la vila, un ritme similar al de la segona i la tercera onada, però ara en un context de vacunació general de la població amb més risc que, segons els experts, hauria d'evitar les complicacions de mesos enrere.

 

Al conjunt del Garraf són els centres d’atenció primària (CAP) els qui estan notant aquest increment de casos de COVID, amb cada vegada més peticions de proves i rastreig de contactes. D'altra banda, segons el Consorci Sanitari del Garraf i l'Alt Penedès, que gestiona l’hospital de Sant Camil, l'augment d’ingressos per complicacions de la COVID no és tan ràpid. Segons les darreres dades del consorci, aquest dilluns a l’hospital de referència del Garraf hi havia 16 persones ingressades amb aquest diagnòstic, cinc més que la setmana anterior.

 

La situació que viu el Garraf, amb aquest increment sobtat de casos en pocs dies, també s’està donant en altres comarques catalanes com el Barcelonès, la Conca de Barberà, el Solsonès, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha declarat a Catalunya Ràdio aquest dilluns que la situació els preocupa però a diferència de les onades prèvies ara compten amb la vacunació general de la població de més risc que hauria d'evitar les complicacions i els ingressos.

En aquest sentit, la Generalitat manté a ple rendiment la campanya de vacunació que ha assolit el seu rècord en una sola setmana. Concretament, segons ha publicat el departament de Salut, al Principat s’han administrat més de 723.000 vacunes en set dies. A més, a partir d’aquest dilluns ja es poden vacunar a Catalunya tots els majors de 16 anys agafant hora al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

 

 

Casos positius per setmanes a Cubelles


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles