Manifestació a Cubelles per una educació inclusiva real al Garraf, aquest dimarts 17 de gener

16 de gener de 2023


La Plataforma fa una crida a participar a la concentració, que tindrà lloc de les 19:00 h. a les 19:30 h., a la plaça de la Vila, per reivindicar la falta de recursos que afecten a tota la comunitat educativa

La Plataforma per una inclusió real al Garraf fa una crida a participar a la manifestació convocada aquest dimarts 17 de gener a Cubelles. La concentració serà de les 19:00 h, a les 19:30 h., a la plaça de la Vila. Des de la Plataforma reivindiquen la falta de recursos que afecten a tota la comunitat educativa i informen que "tornem a presentar una moció per una educació inclusiva real i de qualitat, però aquesta vegada es presenta al ple de l’Ajuntament de Cubelles". En aquest sentit, "demanen la implicació de tothom a manifestar-se de la forma més inclusiva que sapiguem per mostrar la nostra força i unió. Prepareu els braços per aixecar ben alt els nostres cartells amb: 

���� Prou excuses, més recursos!!
���� El temps sempre perjudica els mateixos!!
���� El decret d'inclusió no es compleix!!
���� Son drets, no favors!!".
 
Aquest moviment creat per l’AFA Sant Jordi de Vilanova s’ha fet gran i a aquesta reclamació s’han adherit també totes les comunitats educatives (mestres, professionals, AFAs i famílies) de Vilanova juntament altres comunitats i associacions de la comarca. Tots reclamen conjuntament que "el Garraf sigui REALMENT la comarca inclusiva per excel·lència" i que "compti amb tots els recursos (humans i materials) que li pertoquen i requereix per poder comptar amb una educació realment inclusiva i de qualitat".
 
Ràdio Cubelles va poder parlar al mes de novembre amb la Judit Ramon, mare de l'escola Vora del Mar que ens parlava de les necessitats que tenen els centres. Amb ella manteniem una conversa un dia després de la manifestació que es va celebrar el 14 de novembre a Vilanova quan centenars de persones van prendre part de la convocatòria celebrada a la plaça de la Vila per exigir més professionals i recursos al Departament d'Educació per poder fer efectiva i real l'escola inclusiva. "Menys promeses i més professionals", "Volem deixar de sobreviure" o "Inclusió real", aquests van ser alguns dels missatges de les pancartes i els cartells que els participants a la manifestació van alçar durant la jornada.
 
El col·lectiu retreu a la Generalitat una manca de recursos malgrat el 2017, assenyalen, es publiqués el decret que reconeix el dret a un sistema educatiu inclusiu per garantir que tots els centres públics poguessin ser-ne partícips. Reclamen que es desplegui "plenament" el decret a favor de l'escola inclusiva per garantir la igualtat d'oportunitats de tots els infants.
 

Recupera l'entrevista sencera a la Judith Ramon.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles