Lliurats el premis ‘Cubelles Noir 2019’ a dones escriptores de gènere negre

25 d'agost de 2019


'Aritmètica del crim', de Mireia Vancells rep el Premi Cubelles Noir 2019 a la millor novel·la negra en català; i 'Corazones negros', de Noelia Pino, a la millor novel·la negra en castellà.

El IV festival de novel·la negra del Garraf "Cubelles Noir" ha lliurat aquest dissabte els premis a la millor novel·la negra escrita per una dona tant en català com en castellà.

 

En català, la guanyadora ha estat Mireia Vancells amb la novel·la "Aritmètica del crim" publicada per Cossetània Edicions. En aquest cas, el jurat ha destacat de la novel·la: ‘La seva originalitat amb una combinació de trama policíaca actual i la connexió amb l’escenari de ultramar. Conduits per la seva protagonista ‘Bounty’, qui en transporta un enigma matemàtic i una estructura excepcionalment definida a un final inesperat’. 

 

En llengua castellana, la guanyadora ha estat Noelia Lorenzo Pino amb la novel·la "Corazones negros" editada per Erein. El jurat ha destacat de la història el següent: “Bajo la estructura clásica de una novela policíaca procedimental la investigadora miembro de la Ertzaintza, nos hace reflexionar sobre la prostitución obligada, problemática nunca suficientemente visibilizada. Todo ello contado de una manera dura, directa y sin tapujos. Personajes claros y fuertes, en una trama muy dura y estresante, angustiosa por momentos, muy bien narrada y estructurada”.

 

Optaven al premi a les millors novel·les negres de l’any anterior escrites per dones tant en castellà com en català: Antonia Huertas, Noelia Lorenzo, Laura Balagué, Marina Sanmartín, Dora Muñoz, Prado Velàzquez, Montse Sanjuan, Esther Vila, Núria Gras i Mireia Vancells. Els premis s'han donat a conèixer el dissabte 24 d’agost, a dos quarts de deu de la nit, al Centre Social.

 

La programació del "Cubelles Noir", que va començar dijous 22 d'agost es tancarà aquest diumenge, 25 d'agost. L'última jornada d'aquest diumenge, 25 d'agost tindrà com a actes destacats; una visita guiada als safareigs que es farà a les 11:00 h; i una gimcana detectivesca a les 12:00h., que tornarà a comptar amb el grup de teatre del Casal de Cultura. Finalment, la clausura i el balanç de la jornada tindrà lloc a les 14:00 h., al Centre Social quan es farà un brindis amb cava i un pica-pica; per acabar a les 14:30 h. amb un vermut negre.

 

Programació Diumenge 25 d'agost

11:00 h. Visita guiada als Safareigs.

12.00 h. Gimcana o similar amb la col·laboració del Grup de teatre del Casal de Cubelles. Presentat per Yoli García.

14:00 h. Clausura i balanç de l’acte. Seguidament farem brindis amb cava i pica-pica.

14:30 h. Vermut negre.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles