Cubelles celebra fins diumenge 1 d'agost la seva Festa Major petita

29 de juliol de 2021


La festivitat dels sants patrons serà el 30 de juliol amb la missa solemne i el concert de celebració del 120è aniversari de la fundació del Cor l’Espiga de Cubelles

Entrevista a Ester Soler, regidora de Cultura

 

 

Cubelles es troba celebrant els actes de la seva Festa Major petita de Cubelles. La festivitat dels sants patrons serà, com sempre, el 30 de juliol, amb la missa solemne concelebrada amb els sacerdots de parròquies veïnes, a les 11.00 h., i el concert de celebració del 120è aniversari de la fundació del Cor l’Espiga de Cubelles, amb les corals Cor l’Espiga i Cor Espiga XXI, a les 20.30 h, a l’església de Santa Maria de Cubelles.

 

L'endemà dissabte 31 de juliol, a partir de les 11.00 h., a la plaça del Castell, hi haurà una visita guiada al Castell de Cubelles, i a la nit, a partir de les 22 h., als Jardins de Can Travé, concert tribut a Queen, Play The Game, mentre que diumenge 1 d'agost , a les 10.00 h., davant de l’Oficina de Turisme de la platja, hi haurà una visita guiada a la desembocadura del riu Foix i, una hora més tard, itinerari guiat al Castell de Cubelles. A les 18.00 h., a la plaça del Castell, tindrà lloc una passejada etnobotànica amb taller de cosmètica natural inclòs i, a les 20.00 h., als Jardins de Can Travé, Catalunya: Terra de Cants, a càrrec de la Cobla Maricel & Andreu Miret. Per tots aquests actes caldrà reserva prèvia a través de la web entrapolis.com.

 

L'esport també tindrà presència amb el 78è Campionat d’Espanya de Patí a Vela Sènior, organitzat pel Club Marítim Cubelles i que es celebra del 29 de juliol a l'1 d'agost, així com una exposició que estarà instal·lada fins al dissabte 31 de juliol al Centre Social Joan Roig i Piera amb motiu dels 50 anys de vida de l'entitat (1970-2020), ajornada l'any passat per la pandèmia.

 

Dins dels actes de la Festa Major petita destaca el retorn de la Mostra de Pallassos, després de l'obligada aturada de l'any passat. Dedicada enguany al centenari del naixement de Paulina Schumann i al 125è del seu pare, Charlie Rivel, durant els dies 29 i 30 de juliol els jardins de Can Travé, la plaça de la Vila, la plaça del Mercat, la de Jaume Marsé i el carrer Major acolliran actes ben diversos d'artistes de primer nivell com Pep Callau, Pepa Plana, Guillem Albà, Marcel Gros i la companyia Capicua, entre d'altres. Els horaris i espectacles es poden consultar a www.cubelles.cat/mostrapallassos.

 

La Festa Major petita en honor als sants patrons, Sant Abdon i Sant Senén, va començar dimarts 27 de juliol amb el taller de turisme sostenible Experimentem amb la sorra i l’aigua del mar, que va tenir lloc a la guingueta Ona Beach de la Mota de Sant Pere.

 

Festa Major gran
La Festa Major gran, en honor a la Mare de Déu d'agost  tindrà lloc del 10 al 16 d'agost. Enguany, es recuperaran els balls populars, tant els blancs com els de foc, malgrat que en espais controlats i aplicant totes les mesures de seguretat sanitària. A banda dels actes més lúdics i familiars, en aquesta edició hi haurà teatre, amb l'espectacle Bona gent de Quim Masferrer, i molta música, amb grups com Big Band The Gramophone All Stars, el tribut a Fito&Fitipaldis de la mà del grup de versions Bocamolls, l’Orquestra Internacional Maravella, Jazzul Power Trio i els cubellencs Lydia Ruiz i Muy Stone. El pregó 2021 serà obra del professor i escriptor, Manolo Millán, mentre que el mateix 14 d'agost i l'endemà hi actuaran els colles de foc i balls blancs de l'Agrupa.

A banda dels exemplars en paper, amb portada del pintor Pere Casanovas, el programa d'actes sencer es podrà consultar a www.cubelles.cat.


 • festa major petita 2021.png
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles