En marxa l'exposició virtual 'Les Salines de Cubelles' d'Antoni Pineda

20 d'octubre de 2021


La mostra es pot consultar des d'aquest dimecres 20 d'octubre a les xarxes socials i el blog del GEC 'Amics del Castell'

El GEC Amics del Castell té a punt l'exposició virtual 'Les Salines de Cubelles' d'Antoni Pineda. La mostra s'inaugurarà aquest dimecres 20 d'octubre a les xarxes socials i el blog de l'entitat.

Les Salines de Cubelles, és obra del president d’honor, de l'entitat Antoni Pineda. Les imatges, de gran valor documental i, alhora, artística, plasmen les interioritats i duresa d’una activitat econòmica que es va desenvolupar durant deu anys, de 1953 a 1963, en uns terrenys d’unes 26 hectàrees a la zona del Prat de Cubelles, just on ara s’alça un barri residencial que en conserva el nom. Fins al 1963, la collita de sal de Cubelles va donar feina a nombrosos veïns i temporers de les rodalies que treballaven durant els mesos d’estiu, per empalmar posteriorment amb la recollida de la vinya. Gent de tot arreu i, fins i tot, una colònia de tortosins que s’allotjaven a les masies de Mas Guineu i Mas Peirot. Acostumaven a ser una quinzena, malgrat que, a causa de la severitat de les feines, totalment manuals i a ple sol, sempre n’hi havia un parell o tres que plegaven abans d’acabar la temporada.

 

L’any 2009, el Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell va publicar un quadern, obra de Lolo Garcia, aparegut prèviament al programa de Festa Major on es recollia la història de Les Salines i s’aplegaven diverses imatges d’Antoni Pineda –algunes inèdites fins aleshores- i que són les que ara conformen el nucli central d’aquesta exposició fotogràfica.

 

L'entitat combina les activitats presencials amb les virtuals. En aquestes darreres s’hi podrà accedir mitjançant les seves xarxes socials:


-Facebook (https://www.facebook.com/GECAmicsCastell)

-Twitter (https://twitter.com/AmicsCastell)

-Instagram (https://www.instagram.com/amicscastellcubelles)

-Youtube (https://www.youtube.com/c/GECAmicsdelCastell)

-Blog (amicscastell.blogspot.com)

 

 

Més informació a: ACTES DELS MESOS DE SETEMBRE I OCTUBRE 2021 (amicscastell.blogspot.com)


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles