Entren en vigor els nous descomptes del peatge de la C-32

1 de setembre de 2021


El nou model de bonificacions s’aplica des d'aquest dimecres 1 de setembre, i van des del 40%, en el tram entre Castelldefels i Sitges (barrera de Vallcarca), al 70%, als turismes en el tram Sitges - el Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell) per als desplaçaments d’anada i tornada el mateix dia

Les persones usuàries de la C-32 ja poden beneficiar-se dels nous descomptes en el peatge de l’autopista, que s’apliquen des d’aquest dimecres, 1 de setembre. Els descomptes van des del 40%, en el tram entre Castelldefels i Sitges, al 70%, en el de Sitges al Vendrell. Tothom que hi estigui interessat ha de disposar de Teletac o d’una aplicació al mòbil (Awuai) que permeti identificar el vehicle. A més, s’ha de registrar prèviament al web d’autopistes, on hi ha tota la informació sobre els descomptes i com fer el registre.

 

Les rebaixes en el peatge de la C-32 representen un assoliment dels objectius del Pacte del Penedès Marítim, que aplega municipis i consells comarcals del Garraf i el Baix Penedès per on passa aquesta via. Els municipis que formen part del Pacte, demanaven la gratuïtat al peatge Cunit/Cubelles i bonificacions del 50% al de Vallcarca/Sitges. Finalment, el Departament de Territori i Sostenibilitat i els ens locals de la Taula de Mobilitat del Penedès van acordar el febrer passat ampliar les bonificacions que es comencen a aplicar a partir d’aquest mes de setembre.

 

Les condicions del nou sistema

 

Els descomptes s’apliquen en la tarifa del peatge en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i amb el mateix origen i destinació i sobre vehicles lleugers de quatre rodes, de dilluns a divendres no festius. Aquest nou model pretén augmentar l’ús de la via, afavorir la mobilitat interna i contribuir a millorar la vida de les persones que viuen o treballen als municipis de la zona.

 

L’acord de rebaixes del peatge es va prendre en el marc de la reunió constitutiva de la Taula de la Mobilitat del Penedès, que té com a principal funció permetre la participació en la gestió i l’elaboració dels instruments de planificació de la mobilitat en aquest àmbit territorial. L’integren el Departament de Territori i Sostenibilitat, els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d’Anoia, i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles