En marxa la campanya ‘Stop malbaratament’ de la Mancomunitat

23 de juny de 2022


A través d'un videoclip de producció local s'acosten les recomanacions i els beneficis de combatre el malbaratament

 

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha engegat una nova campanya per reivindicar un consum responsable i plantar cara al malbaratament alimentari

 

El projecte, iniciativa del Servei d’Educació Ambiental, pretén impulsar bones pràctiques entre la ciutadania i aportar consells per aprofitar millor els aliments i prevenir la generació de residus. Per tal de comunicar les recomanacions i els beneficis de combatre el malbaratament, la Mancomunitat ha comptat amb la reconeguda actriu Neus Ballvé, el músic Joan Solana i la productora audiovisual Nebraska Audiovisuals, que han fet realitat una idea original de Raimon Benach.

 

La campanya consisteix en la realització d’un videoclip musical, en el qual Ballvé interpreta accions per potenciar l’aprofitament alimentari; tot un seguit d’anuncis i aparicions en mitjans de comunicació locals i a les xarxes socials, i actuacions concretes a nivell local, que van començar el 20 de juny en establiments de restauració, mercats municipals i en diversos espais públics del territori.

 

El videoclip, gravat en diversos racons del Penedès i el Garraf, es llançarà aquest divendres a les 9h del matí a través de les xarxes socials i canal de YouTube de la Mancomunitat.

 

Stop malbaratament

La Mancomunitat ha impulsat aquesta campanya per contribuir en l’assoliment de reduir el 10% de la generació per càpita de residus en relació al 2017, un dels objectius de l’ens. Així, recomana comprar productes de temporada i de proximitat, planificar els àpats abans d’anar a comprar, organitzar la nevera, congelador i rebost col·locant els productes que caduquen abans a llocs més accessibles i visibles, ajustar bé la temperatura, ajustar les racions a la gana que es té…

Alguns d’aquests consells es poden consultar a la pàgina web stopmalbaratament.mancomunitat.cat o a somgentdeprofit.cat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles