Veïns del barri de Santa Maria han creat una plataforma per promoure la Convivència i el Civisme

2 de setembre de 2020


Es queixen del soroll i l’enrenou que diuen que pateixen sovint a la zona i proposen un seguit de mesures urgents que vagin més enllà d’avisar la policia.

Entrevista a Jorgina Martínez, impulsora de la Plataforma Som Santa Maria per la Convivència i el Civisme

 

Els veïns del barri de Santa Maria han creat una plataforma per promoure la Convivència i el Civisme. Es queixen del soroll i l’enrenou que diuen que pateixen sovint a la zona i proposen un seguit de mesures urgents que vagin més enllà d’avisar la policia. Aquesta organització aplega veïns dels carrers d’Eduard Toldrà, del Segre, d'Enric Morera, de Nostra Sra. de la Mercè, d'Amadeu Vives i de l’Av. del Terme. Una de les impulsores és Jorgina Martínez, qui en declaracions a Ràdio Cubelles ha resumit quins són els motius que hi ha darrera de la creació de la nova plataforma veïnal.

Els veïns comenten que fins ara les autoritats els han proposat avisar la policia o els Mossos d’Esquadra quan hi hagi enrenou. Jorgina Martínez, membre de la plataforma, comenta que el problema no desapareix amb la presència dels agents si no que només canvia de lloc.

Segons ha explicat Jorgina Martínez, des de la Plataforma Som Santa Maria per la Convivència i el Civisme haurien fet arribar a l’Ajuntament propostes que creuen que podrien ajudar a reduir el soroll. Per exemple, demanen limitar la velocitat als carrers de la zona o incrementar la il·luminació en les parts més fosques del parc. També plantegen reduir o canviar la ubicació dels bancs o substituir les tanques metàl·liques de la pista esportiva per unes xarxes. Jorgina Martínez en declaracions a Ràdio Cubelles.

Els veïns també han insistit que no demanen tancar, treure o canviar els usos de la pista esportiva actual. Així ho assegurat Jorgina Martínez.

 

Paral·lelament a la nova plataforma veïnal, l'Agrupació de Veïns de Santa Maria també ha publicat un comunicat (consulteu-lo a l'enllaç) on demanen "mesures que acabin amb els aldarulls i la vulneració de tota normativa a la zona". En aquest cas consideren que la pista esportiva és una "imposició" i la qualifiquen d'"il·legal". Entre d'altres, l'agrupació anuncia la seva "voluntat d'organitzar noves mobilitzacions reclamant la fi de les curses de motos de matinada, el compliment de la normativa, ordenances i legislació vigent, i la clausura de la pista esportiva, focus de tots els aldarulls."

 

Per la seva banda, des de l’Ajuntament per ara no han volgut fer declaracions a Ràdio Cubelles ni han proporcionat dades policials que confirmin o desmenteixin la versió de la Plataforma Som Santa Maria per la Convivència i el Civisme i l'Agrupació de veïns de Santa Maria.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles