Els sindicats valoren l'esforç en els ajuts a la contractació de Cubelles, però no comparteixen del tot la mesura

30 d'abril de 2020


La UGT i CCOO lamenten que no se’ls hagi fet cap consulta prèvia i serien partidaris d’altres tipus de mesures. La Intersindical-CSC, en canvi, la troba positiva tot i que apunta que els esforços s'haurien de concentrar en un fons provinent de les grans empreses o sectors estatals com el ministeri de Defensa

Des dels sindicats han valorat els ajuts a la contractació anunciats pel govern de Cubelles (més informació). La UGT i CCOO han admès desconèixer les concrecions dels ajuts anunciats pel govern municipal i lamenten que no se’ls hagi fet cap consulta prèvia. Aquests dos sindicats serien més partidaris que els ajuntaments se centressin en d’altres tipus de mesures d'emergència social. La Intersindical-CSC, en canvi, sense conèixer tampoc la proposta en detall, la troba positiva malgrat que considera que hauria de ser l'Estat Espanyol qui fes l'esforç més gran per combatre la crisi repartint recursos provinents de l'IBEX o del ministeri de Defensa.

 

Francesc Rica de la UGT ha comentat que veurien més adequada una mesura que incentivi la contractació de qualitat.

Des de CCOO, Albert Rodríguez, apunta que els ajuntaments haurien de dedicar més recursos als ajuts socials per a respondre a les necessitats que puguin sorgir a partir d’ara.

Des del punt de vista de la Intersindical CSC, Carles Herguedas considera positiva la mesura de Cubelles, però també apunta que caldrà trobar la manera que aquest tipus de suport vagi més enllà.

El regidor d’Ocupació, Narcís Pineda, va avançar a Ràdio Cubelles més detalls d'una línia d’ajuts per a la contractació que seria d’uns 350 euros mensuals directes a les empreses que donin feina per sis, nou o dotze mesos.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles