Els racons verds a les escoles Mar i Cel i Charlie Rivel, la proposta més votada als pressupostos participatius 2022

23 de novembre de 2021


La construcció del carril bici escolar, el terra atenuant per als castellers, la rehabilitació de l’Escorxador i bandes reductores de velocitat completen els 150.000 euros d’inversió

La configuració de racons verds per a l'aprenentatge del pati a les escoles Mar i Cel i Charlie Rivel, amb 332 vots, ha estat l'opció més votada dels pressupostos participatius 2022. Així ho van anunciar en un vídeo de retorn a la ciutadania el regidor de Participació ciutadana, Jacob Capardon, i l'Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll. La proposta guanyadora representarà una inversió de 80.000 euros.

 

Els 70.000 euros restants, fins arribar al màxim de 150.000 euros, s'han repartit entre el carril bici escolar (186 vots), el terra atenuant sense instal·lació fixa com a element de protecció passiva de l'activitat castellera (165 vots), l'arranjament i rehabilitació de l'equipament municipal L'Escorxador (117 vots), les bandes reductores de velocitat a la rambla de Pau Casals (63 vots) i els reductors de velocitat al carrer de Josep Mestres (16 vots).

 

Aquesta distribució econòmica respon a les bases vigents del procés. En aquest sentit, la segona i tercera proposta més votada, el rocòdrom al Poliesportiu (228 vots) i la tirolina al parc infantil de Mas Trader (172 vots), entre d'altres, no s'executaran amb els 150.000 euros d'aquest procés perquè el seu pressupost, sumat al de les opcions més votades que les precedeixen, superen l'import màxim.

 

Tant Capardon com Fonoll han agraït la participació "a les més de 600 persones que han exercit el seu dret a vot". De cara a l'edició de 2023, en la qual "ja hem començat a treballar", es plantegen novetats com la utilització de la plataforma de participació ciutadana subvencionada per la Diputació de Barcelona Participa 311, també coneguda amb el nom Decidim, que permet la gestió dels processos participatius de forma integral.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles