Els espectacles pirotècnics ajornats per la Festa Major es traslladen al 10 de setembre

18 d'agost de 2021


L'Ajuntament anuncia que si les condicions sanitàries ho permeten, la vigília de la Diada es portarà a terme l'exhibició de les colles de foc de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles i el castell de focs artificials

Recupera el pregó de la Festa Major a càrrec de Manolo Millán

 

L'Ajuntament de Cubelles ha anunciat que trasllada al proper 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya els espectacles pirotècnics ajornats el passat 14 d'agost per l'elevat risc d'incendi, que va derivar en una prohibició expressa dels Agents Rurals. El consistori va traslladar la decisió a l'Agrupació de Balls Populars en una reunió mantinguda el mateix 14 d'agost, en la qual ambdues parts van valorar que amb aquesta nova data es garanteix la celebració dels actes, ja contractats, així com el fet que les condicions meteorològiques siguin molt més propícies per al llançament d'elements pirotècnics.

 

Així, la tarda del 10 de setembre, cap a les 20h., hi hauria la concentració de les colles de foc de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles a la plaça del Mercat, si bé la ubicació, segons ha anunciat l'Ajuntament, s'està acabant de decidir. Les persones que ja tenien entrada per a l'espectacle i vulguin mantenir-la els hi servirà la mateixa localitat, mentre que es recomana que qui no pugui assistir les alliberi per permetre a altres persones veure l'espectacle. 

 

Posteriorment, als vols de les 23 h., tal i com de moment ha quedat reprogramat, es llençaria el castell de focs artificials com ja estava previst des de diversos punts indeterminats del municipi. La voluntat del Consistori segueix sent la d'evitar la concentració de milers de persones en un punt de la vila, ateses les mesures de prevenció de la pandèmia sanitària de la COVID-19. Per això, la recomanació segueix sent la de gaudir de l'espectacle pirotècnic des dels terrats de les cases particulars o dels establiments de restauració de la façana marítima, que compleixen les condicions sanitàries. 

 

Durant l'inici de l'acte del pregó de la Festa Major de Cubelles, la regidora de Cultura, Ester Soler, deixava constància de les adaptacions que havia hagut de seguir la programació del conjunt d'actes seguint les indicacions del PROCICAT davant la pandèmia per la COVID-19, així com per l’elevat risc d’incendi i l’activació del nivell 3 del pla ALFA, el màxim nivell des de fa gairebé dues dècades, i que va comportar l'ajornament dels espectacles de foc programats durant la Festa Major. Així mateix es manifestava Ester Soler en els seus parlaments inicials en l'acte del pregó.

En la mateixa línia també es va expressar l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, durant el tancament de l'acte del pregó de la Festa Major de Cubelles.

Balanç positiu de la Festa Major

Malgrat les limitacions i l'onada de calor, la regidoria de Cultura ha fet una valoració molt positiva de la Festa Major 2021. En aquest sentit, per a l'Ajuntament el sistema de venda de localitats, encara que a cost zero, ha resultat molt positiu ja que ha permès descentralitzar els punts de venda i una millora en la transparència de la gestió, ja que tothom podia saber el dia i hora en què es posaven a la venda les entrades per a cada espectacle només entrant a la web d'entrapolis. Tot i això, en el vessant negatiu, des de la regidoria de Cultura, s'ha detectat una assistència irregular als esdeveniments i alguns espectacles per als qual les entrades estaven exhaurides després no han omplert tot l'aforament, malgrat la crida feta perquè les persones que finalment no podien assistir allibessin les localitats perquè una altra les aprofités. 

 

La Festa Major ha estat marcada, a banda de per les limitacions de la COVID-19, per la decepció de l'ajornament dels espectacles pirotècnics, per la denegació dels permisos ja que Cubelles es troba dins dels municipis en nivell 3 del pla ALFA de prevenció d'incendis forestals. A més dels morterets i el castell de focs, l'esdeveniment més afectat ha estat la cultura popular. Les colles de foc s'han hagut de quedar, per segon any consecutiu, sense sortir al carrer, mentre que els balls blancs han limitat la seva participació a l'exhibició de la sortida d'ofici, en una actuació sobre l'escenari a Can Travé. Tampoc ha estat una Festa Major satisfactòria per a la colla local en creixement dels Castellers del Foix, que no han pogut realitzar la seva desitjada jornada castellera d'estrena a la setmana gran cubellenca i que han hagut de conformar-se amb els pilars aixecats a la plaça de la Vila en la jornada de divendres 13 d'agost i abans del pregó d'en Manolo Millán, el 14 d'agost. 

 

Les actuacions musicals han estat encapçalades, una vegada més, pels concerts de l'orquestra Maravella, adaptats enguany per les limitacions sanitàries al pati de l'escola Charlie Rivel, i que van tornar a tenir una gran acollida entre el públic cubellenc, especialment el de major edat. El mateix escenari va acollir l'espectacle teatral 'Bona gent', del televisiu Quim Masferrer qui va fer riure de valent al mig miler d'espectadors que s'hi van aplegar en l'únic acte de pagament de la Festa Major 2021. 

 

També ha estat molt valorada l'aposta de la regidoria de Cultura de contractar grups musicals de proximitat com ara el concert de pop-rock que va anar a càrrec de Lydia Ruiz, Jazzul Power Trio i Muy Stone, per tal d'ajudar-los a recuperar-se d'una situació molt complicada per a la cultura. Aquesta decisió de contractar grups de la zona, però, no ha anat en detriment de la qualitat, amb espectacles d'un gran nivell artístic i per al qual hi ha hagut una gran demanda d'entrades, com el concert de Tribut a Fito&Fitipaldis o el de la banda Bocamolls. També ha rebut una gran acceptació, tant pel públic com pels artistes, la ubicació d'aquests concerts ajs jardins de Can Travé, que es posiciona com un espai de referència dins del panorama musical de la comarca.

 

Pel que fa als actes no musicals, enguany ha destacat el tobogan aquàtic gegant, instal·lat al passeig de Vilanova i que la seva acollida va desbordar les previsions, i el campionat d'e-sports FIFA que va aplegar una cinquantena d'inscrits i que va guanyar Lucas Cabello, en un event que va tenir lloc als jardins de Can Travé, com el cinema a la fresca amb la projecció de La Boda de Rosa dirigida per Icíar Bollaín i interpretada per Candela Peña i Sergi López. 


 • 140821 Manolo Millán, pregoner de la Festa Major (1).jpg
 • 140821 L'alcaldessa Rosa Fonoll i la regidora de Cultura amb el pregoner i els col·laboradors del programa de la Festa Major.jpg
 • 20210815_concert Bocamoll.jpg
 • 20210815_concert tribut Fito i Fitipaldis.jpg
 • 20210815_públic balls blancs.jpg
 • 20210815_balls blancs panderos.jpg
 • 20210815_grallers balls blancs.jpg
 • 20210813_Actuació castellers.jpg
 • 20210813_foto conjunta de la colla Castellers del Foix.jpg
 • 20210812_concert Duna.jpg
 • 20210812_Big Band The Gramophone All Stars.jpg
 • 20210813 Espectacle Bona gent de Quin Mas Ferrer.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles