23 de febrer de 2015
Els tallers que es faran del 24 al 26 de febrer, són impartits per l'Associació d'Hosteleria i Comerç de Cubelles
Els alumnes de cinquè de les escoles de Cubelles començaran aquest dimarts a posar-se en contacte amb el xató. Com cada any l’AHCC ha organitzat uns tallers infantils per donar a conèixer aquest plat típic del Gran Penedès. El torn del Mar i Cel serà aquest dimarts, mentre que dimecres serà el Vora del Mar, i dijous el Josep Andreu Charlie Rivel. Els integrants de l’AHC portaran els ingredients i els explicaran com fer la salsa i preparar el plat que després l’alumnat es podrà emportar a casa.
Els infants realitzaran l’activitat de les 15:00h a les 16:30h a l’aula de l’escola. L'alumnat haurà de portar de casa un morter i un davantal. Els integrants de l’AHC portaran els ingredients i els explicaran com fer la salsa i preparar el plat que després l’alumnat es podrà emportar a casa.
L’objectiu és apropar el plat als infants perquè després s’inscriguin al Concurs Infantil de la Xatonada Popular que tindrà lloc enguany l’1 de març. Per a la Montse Mestres, el plat encara és molt desconegut per moltes famílies. També es paralarà de les variants del xatíó com el de Cubeles que inclou pinyons. Pel que fa a les inscripcions als diferents Concursos encara queden places disponibles però limitades a 30 en categoria Adult i 25 per als infantils. S’han de formalitzar a l’Oficina de Turisme de Cubelles.