El sector de la pesca tocat pel "temporal" de la COVID-19

14 d'abril de 2020


Algunes embarcacions han decidit no sortir a la mar tot i tenir autorització per treballar com a sector essencial

Entrevista a Rubén Cortés (cliqueu sobre l'enllaç)

 

Un sector primari com la pesca també s'ha vist afectat per l'aturada provocada per la Covid-19. Tot i ser un sector necessari, el tancament de l'hostaleria ha fet que moltes embarcacions decidissin quedar-se a port. És el cas de Rubén Cortés, pescador vilanoví que ha passat per l'entrevista confinada que ofereix les xarxes de l'Ajuntament de Cubelles.

El pescador Rubén Cortés ha explicat com han pogut gestionar la situació des del Port de Vilanova on algunes embarcacions han decidit no sortir a la mar tot i ser un sector autoritzat per treballar.

Tot i la caiguda de les vendes provocada pel tancament de l'hostaleria, un dels principals clients de la llotja i algunes embarcacions han decidit seguir pescant i d'aquesta manera seguir abastint mercats i peixateries.

Pel que fa a la confraria vilanovina ha mantingut la llotja oberta realitzant alguns ajustos de personal, com dividir els treballadors en dos torns i implementar mesures de prevenció.

El temporal Glòria de finals del mes de gener sumat a l'aturada biològica d'algun sector de la pesca i ara la crisi del Coronavirus han afectat amb contundència en aquest primer trimestre d'any un sector com és la pesca. Els pescadors confien poder retornar a l'activitat i recuperar el més aviat possible una relativa normalitat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles