Representants del pubillatge 2022-2023 visitaran el municipi de Piera aquest dissabte 10 de setembre

8 de setembre de 2022


Els nous integrants van ser presentats públicament durant l'acte de proclamació celebrat divendres 2 de setembre en el marc de la XXXV Festa de la Verema

El nou pubillatge 2022-2023 inicia la seva representació als diferents municipis participants al Pubillatge de Catalunya, després d'haver estar proclamats oficialment. Aquest dissabte, 10 de setembre els representants cubellencs visitaran el municipi de Piera i diumenge 11 seran presents a l'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya a Cubelles, que se celebrarà a les 12.00 h. a la plaça de l'Església.  A banda del pubillatge de Cubelles, l'acte tornarà a comptar amb el Cor l'Espiga i amb Els Castellers del Foix. A banda, els nous proclamats han estat a Solsona (7 de setembre) i a Tarragona (3 de setembre). 

 

Després de 35 edicions de la Festa de la Verema, Cubelles manté aquesta tradició en l'elecció del pubillatge. Divendres 2 de setembre els nous integrants van ser proclamats públicament participar durant el lliurament del Pàmpol 2022 i la trepitjada de raïm. Prèviament també van ser presents a la inauguració de la Festa.

 

L'elecció del pubillatge de Cubelles ha anat canviant en el temps el seu format. De fet, aquest 2022, segons el nou reglament aprovat per l'Ajuntament, la tria del pubillatge segueix formant part del programa de la Festa de la Verema però es desvincula dels actes de la plaça del Mercat. També s'ha establert que els representants s’escollin un cop cada dos anys i que la trobada disposi d'un acte propi l'últim cap de setmana d'agost. Aquest any, l'elecció va tenir lloc el passat 27 d’agost al Centre Social Joan Roig i Piera. En aquesta ocasió, l’Ajuntament ha obert la possibilitat de presentar-se als càrrecs d’hereu o pubilla, als joves d’entre 15 i 23 anys; i per pubilleta o hereuet, als infants d'entre 7 i 14 anys. La convocatòria es limitava a empadronats o al fet de tenir una residència a Cubelles. Per participar calia omplir un formulari d’inscripció, a través del web municipal (www.cubelles.cat) o presencialment a l’Oficina Municipal de Turisme de Cubelles com a màxim una setmana abans de l’elecció. La inscripció ha estat gratuïta i hi ha hagut premis pels escollits i per tots els participants.

 

El jurat que ha pres la decisió ha estat format per tres representants d’entitats de la vila, una persona provinent de Foment de les Tradicions Catalanes, un representant de l’Ajuntament i la pubilla i l’hereu de l’any anterior. Concretament, el jurat ha triat a la Paula Martínez com a pubilla, acompanyada de la Marta Pineda com a dama. L’Alejandro Carvajal ha passat a ser l’hereu, juntament amb en Thomas Weinrich que és el nou fadrí. Els nous representants explicaven en el decurs d'una entrevista a Ràdio Cubelles què els ha portat a presentar-se al pubillatge cubellenc.

 

En els càrrecs infantils, Leyre Suàrez i Jordi Lora són la pubilleta i l’hereuet nous, al costat de Júlia Pou i Biel Pou, dameta i fadrinet. Durant la seva estada a Ràdio Cubelles explicaven què és el que més els hi agrada de Cubelles.

 

Han deixat els seus càrrecs la Laia Porta i el Marc Vaquer, Pubilla i Hereu de Cubelles des del 2018, la Paula Junqueres, dama, i l'Éric Castellà, fadrí. I en categoria infantil del 2018, la Laura Barreros pubilleta i el Biel Gálvez l'hereuet, i la dameta l'Alba Palomo i el fadrinet Jan Gálvez.

 

Durant l'acte d'elecció del nou pubillatge la pubilla sortin, Laia Porta, va enviar un missatge als nous membres del pubillatge de Cubelles.

Per la seva banda, un cop proclamats els nous titulars del pubillatge, l’alcaldessa Rosa Fonoll els va dirigir unes paraules.

 

El relleu oficial del pubillatge cubellenc va tenir lloc el passat divendres 2 de setembre durant l'acte de proclamació del pubillatge 2022-2033 que va tenir lloc en el marc del lliurament dels premis Pàmpol i la trepitjada de raïm.

 

L'emissora municipal va rebre el passat 31 d'agost i 1 de setembre al nou pubillatge infantil i juvenil i va mantenir una conversa per tal de donar-los a conèixer.

 

Foment de les tradicions Catalanes

La pàgina web del Foment de les tradicions Catalanes recull informació sobre el pubillatge de Catalunya i els esdeveniments i les sortides programades durant el curs. El Foment de les Tradicions Catalanes convida cada any a les pubilles i hereus d'arreu de Catalunya a participar en l'elecció de la Pubilla i Hereu de Catalunya. 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles