Una dotzena de persones de Cubelles contractades pel programa d'inserció laboral 30 Plus

31 de maig de 2022


Durant els sis anys s'ha contractat a 215 persones en 158 empreses de la comarca a través d'aquest projecte que coordina el Consell Comarcal del Garraf

Notícia

 

Una dotzena de persones han accedit al mercat laboral a través del programa d'inserció 30 Plus, que coordina el Consell Comarcal del Garraf a Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges, Canyelles i Olivella. En total, l'organisme comarcal ha aconseguit que un total de 35 persones de la comarca se'n beneficiïn d'aquest projecte finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que ha aportat al Garraf prop d'1,2 milions d'euros i ha permès ocupar a 215 persones des del 2016.

 

Aquestes dades s'han donat a conèixer en el decurs d'una roda de premsa celebrada a Cubelles i que ha estat presidida per l'Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll. La màxima responsable municipal ha destacat la importància de programes com aquest que afavoreixen la contractació de persones de més de 30 anys, que no tenien feina i que ara treballen en diversos àmbits com ara la ferreteria, la perruqueria, la restauració o l’estètica, fet que demostra que sí que hi ha sortida laboral.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha explicat que aquest és un exemple de la capacitat de treballar conjuntament que tenen els ajuntaments i el Consell Comarcal. Per a Gallardo més enllà dels governs i dels colors polítics hi ha qüestions que són eixos centrals i és evident que a tots els preocupa i els ocupa en el seu dia a dia, apuntant també, que cal generar oportunitats i gestionar els recursos públics amb la màxima assertivitat.

Aquest programa demostra un cop més la concertació a nivell comarcal i els beneficis de treballar conjuntament i de manera col·laborativa, ha ressaltat la regidora d’ocupació de Sant Pere de Ribes, Ana Herrera,  qui ha afegit que el Pacte per a l’Ocupació del Garraf és una eina molt important per fer realitat aquest programa, que genera beneficis pel sector empresarial i per les persones contractades i, en general, per a la ciutadania. donat que se surt d’una època complicada després d’aquests anys de pandèmia.

 

Aquest programa va ser un dels embrions del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, signat al 2018 ha explicat el regidor d'Ocupació de l'Ajuntament de Cubelles, Narcís Pineda, qui ha destacat que al Garraf s'ha lluitat molt per la ocupació amb programes com a aquest. Des del cosistori cubellenc s'han mostrat molt contents per l'ajuda que s'està duent a terme a les persones i empreses del territori.

La trobada amb els mitjans de comunicació comarcals també ha comptat amb l'experiència real d'una empresa i un treballador que han participat del programa 30 plus i que han donat la vessant més humana i tangible d'aquest tipus d'iniciatives que, en números, poden semblar fredes però que quan els hi poses cara, nom i cognoms creixen en importància. És el cas del Francisco Sarmiento, director executiu de Náutica y Seguridad Marítima-SEGMAR, una de les empreses que participa en el programa, que ha ressaltat l’oportunitat de créixer i desenvolupar-se com a empresa gràcies al Programa 30 Plus, així com la possibilitat de donar oportunitats a persones que tenen una edat avançada. El seu bagatge i el seu coneixement a la seva empresa els ha aportat grans valors per a tirar endavant la seva feina.

Aquest és el cas de l'Ivan Puigmartí, un cubellenc que ha estat contractat com a mosso de magatzem a SEGMAR, va agraïr l’oportunitat de formar part del programa: portava 3 anys buscant feina, treballava en publicitat i es va haver de reinventar. Als cursos va conèixer més persones que van tenir una segona oportunitat.

Programa innovador

Aquest és un programa innovador, creat i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el suport del Ministerio de Trabajo y Economía Social, amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys i més, en situació d’atur i amb baix nivell formatiu, proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. El programa també té la finalitat de donar suport a les empreses i entitats per a fomentar la contractació.

 

En aquesta edició (2021-2022) s’han contractat 9 persones de Sitges, 11 de Sant Pere de Ribes, 12 de Cubelles, i 3 d’Olivella. D’aquestes 35 persones contractades, 17 tenen contracte indefinit, i la resta tenen contractes temporals de 12, 9, 7 i 6 mesos.

 

Per a la selecció de les persones candidates s’han prioritzat perfils amb dificultats d’inserció laboral: persones en risc d’exclusió social, amb baixa qualificació professional, majors de 45 anys, en situació de violència masclista i/o nouvingudes en desavantatge social.

 

Totes les persones que participen en el programa reben una formació de 30 hores, adequada al perfil professional i al lloc de treball, així com acompanyament laboral i orientació personalitzada.

 

En aquest procés s’han contactat 141 empreses de diversos sectors, especialment del comerç i la restauració. Així mateix s’han valorat 257 candidatures: 99 de Sitges, 86 de Sant Pere de Ribes, 54 de Cubelles, 14 d’Olivella i 4 de Canyelles.

 

Les empreses participants reben una subvenció de 1.108,33€ mensuals, per cada persona contractada, amb un màxim de 10.132,47€, per 9 mesos en jornada de 40 hores setmanals.

 

Aquestes contractacions s’han aconseguit en coordinació amb els ajuntaments participants i a través d’un treball intens d’assessorament a les empreses, que inclou sessions d’orientació i d’acompanyament en el procés de contractació, i suport en el disseny d’un pla formatiu per a cada candidat.

215 persones contractades des del 2016

El Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges desenvolupen conjuntament el Programa 30 Plus des de l’any 2016. Durant aquests anys s’han portat a terme sis edicions d’aquest programa que ha generat contractes per a 215 persones de la comarca en 158 empreses, que han rebut subvencions per un valor total de 1.251.650,04€.

 

En relació a l’edat, en les sis edicions del programa s’ha contractat majoritàriament persones d'entre 30 i 45 anys. Pel que fa al gènere, durant aquest anys s’han contractat més dones que homes. Aquest fet està relacionat amb la major demanda de feina al sector de serveis, amb perfils més lligats històricament a treballs desenvolupats per dones, a pesar de l’esforç per fomentar una contractació no marcada pel gènere.

 

Sitges i Sant Pere de Ribes han estat els municipis impulsors de la contractació a la comarca, tot i que s’han incrementat també els contractes en altres municipis com Cubelles i Olivella.

 

Pel que fa als sectors, en les primeres edicions del programa les contractacions es van fer majoritàriament en empreses d’hostaleria, però a partir de l’any 2020 s’ha incrementat el nombre d’empreses contractants de l’àmbit dels serveis a les persones, degut a la forta demanda d’ocupació en aquest sector arran de la COVID-19. 


 • 30 PLUS 2022.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles