El ple municipal aprova la dedicació i les retribucions dels membres electes i els representants municipals

25 de juliol de 2019


La sessió dóna compte del cartipàs del nou mandat, aprova la periodicitat dels plens i designa els nous membres representants en els diferents consells de participació i organismes supramunicipals

Primer ple municipal del nou mandat 2019-2023 (cliqueu sobre l'enllaç)

 

El primer ple del nou mandat 2019-2023 després de la investidura de l'Ajuntament va donar compte aquest dimecres a la tarda del nou cartipàs municipal en una sessió que contenia 28 punts dins l'ordre del dia. També va aprovar el règim retributiu dels membres de la corporació i dels grups municipals, la creació de les comissions i de les juntes de govern. Entre d'altres acords, es va establir i la periodicitat dels plens ordinaris que passen a ser bimestrals, el tercer dimarts a les 19:00h.

 

Van absentar-se de la sessió plenària la portaveu del PSC, Renata Bedós, i el regidor de Junts x Cubelles (JxC), Edmon Colomer. En aquest darrer cas, es deu a la renúncia a l’acta de regidor en haver estat nomenat pel Govern de la Generalitat de Catalunya a formar part del Consell Nacional de Cultura i les Arts. Precisament la presentació de la renúncia va ser el punt que va obrir la sessió en la part informativa en l’apartat de donar compte al Ple. 

 

El primer punt de debat va ser l’establiment retributiu dels membres de la Corporació. En aquest cas, el text aprovat designa una retribució anual bruta de 47.759 euros per l’Alcaldia i de 32.000 euros per la 1a Tinència d’Alcaldia. També es va aprovar el règim d’indemnitzacions pels regidors i regidores: assistència al Ple 280 euros; Junta de Govern Local: 178 euros; Comissions Informatives: 114 euros; Junta de Portaveus: 155 euros; Junta de Govern de Treball: 269 euros; i per als grups municipals s’estableixen 450 €/mes i 50 €/mes per cada regidor/a electe.

 

En aquest punt de les retribucions dels membres de la corporació, el regidor de la CUP, Dani Pérez va demanar al govern que expliqués “el per què de l’augment d’ingressos del 9% en les retribucions del govern i en què beneficia al poble de Cubelles”. I també va preguntar sobre el canvi de periodicitat dels plens que passen a ser bimestrals, i que consideren que "perjudica d’alguna manera a l’oposició, no només econòmicament sinó restant-li veu”.

Dani Pérez, regidor de la CUP en declaracions durant la sessió

Ciutadans (C’s) va explicar mostrar la confiança del seu grup en aquest punt considerant que “els canvis que proposa el govern en les retribucions seran un benefici per Cubelles”.

Manuel Martínez de C's s'expressava en el ple d'aquesta manera

Per la seva banda, Robert Monzonis de Junts per Cubelles també considerava “positiu que hi hagi més dedicacions”, però ha lamentat “la falta de diàleg amb l’oposició” donat que “el govern no els ha convocat a cap reunió per poder tractar abans del ple l’organització municipal ni quin és el sentit dels augments o la distribució dels plens que han passat de mensuals a bimestrals”.

Així s'expressava en el ple, Robert Monzonis de Junts per Cubelles

Núria Planas del PSC s’ha mostrat en la mateixa línia que Junts per Cubelles apuntant que “també han trobat a faltar una falta de diàleg amb el govern”. Els socialistes entenen que “Cubelles ha crescut sent un municipi de més de 15.000 habitants” i, en aquest sentit, exposaven en el ple que “podrien estar d’acord en que és necessari pel poble una major dedicació dels regidors i una política més adequada”. Planas explicava l'abstenció del seu grup en aquest punt perquè “consideren que no se’ls ha tingut en compte i no se’ls ha explicat tampoc l’augment de les retribucions”.

La regidora socialista Núria Planas, s'explicava així en el ple.

El portaveu del govern, Raül Mudarra va respondre als grups de l’oposició explicant-los que “un municipi de més de 15.000 habitants podria disposar de fins a 7 dedicacions exclusives”.  I que “en aquest cas, el govern havia decidit la dedicació exclusiva de l’alcaldia i una dedicació parcial del primer tinent d’alcalde, Josep Maria Hugué, amb una dedicació del 80% del temps”.

Pel que fa al règim retributiu per assistències, Mudarra ha apuntat que “gira al voltant de l’increment del 9% que rau des del 2011”. En aquest sentit, ha explicat que “els regidors que no tenen dedicació cobren per unes assistències que no s’actualitzen des de fa 8 anys”. I que “els tres grups de govern han decidit aquests increments amb uns valors que es mantindran durant aquests 4 anys de legislatura”.

El portaveu del govern Raül Mudarra defensava així aquest punt.

A banda d’això, Mudarra ha apuntat també que “s’ha volgut donar més valor al ple i a la junta de treball perquè consideren que són els espais en els què es dedica més esforços i temps”. En quant als canvis en a la periodicitat del ple, assegura que “no canviaran el tarannà d’aquests 4 anys” i que ”convocaran els plens a mesura que hi hagin temes” i que “majoritàriament els plens seran mensuals”. Ha afegit també que “en el cas que hi hagués algun mes que, per manca de temes -com podria ser en el mes d’agost o al desembre- no es pogués celebrar el ple, no caldria desconvocar la sessió perquè la normativa marcaria que el ple és bimestral”. 

El portaveu del govern, Raül Mudarra feia aquesta explicació en el ple.

Finalment, les retribucions dels membres de la Corporació van quedar aprovades amb els 9 vots a favor del Govern (UC11-ERC-CECP), les 5 abstencions del PSC, C’s i JxC, i el vot en contra de la CUP Cubelles. Pel que fa a la periodicitat bimestral dels plens ordinaris es va aprovar amb els 10 vots del Govern i de la CUP Cubelles, 2 abstencions de C’s i els 3 vots en contra de PSC i JxC.

 

La sessió també va aprovar la creació de la comissió informativa general i permanent amb els 10 vots del Govern i CUP Cubelles, 4 abstencions del PSC i C’s i vot en contra de JxC. I la delegació de competències en favor del ple a la JGL, amb els 9 vots a favor del Govern, abstenció de la CUP Cubelles, i 5 vots en contra del PSC, C’s i JxC.  Així com la composició de la Comissió Especial de Comptes que es va aprovar amb els 15 vots a favor del Govern, PSC, C’s i CUP Cubelles, i 5 abstenció de JxC. 

 

També es va aprovar per unanimitat la constitució i el funcionament dels grups municipals. La resta de punts van servir per designar els nous membres representants en els diferents consells de participació i organismes supramunicipals.

 

Es dóna compte del nou cartipàs

En la sessió del ple extraordinari celebrat el dimecres 24 de juliol –el primer una vegada constituït el nou consistori de l’actual mandat-, s’ha donat compte de la delegació de funcions efectuades per l’alcaldessa d’UC-11, Rosa Fonoll, que defineixen el cartipàs municipal, segons el qual l’alcaldessa està al capdavant de la regidoria d'Urbanisme, Seguretat ciutadana i Programes d'integració europea; Josep Maria Hugué d’UC-11 és el 1r Tinent d'Alcaldia i regidor de Medi Ambient i Espai públic; Raül Mudarra d’UC-11 és el 2n Tinent d'Alcaldia i regidor d'Hisenda, Contractació i Comunicació; Esther Soler d’ERC és la 3a Tinent d'Alcaldia i regidora d'Ensenyament i Cultura; Narcís Pineda de Cubelles En Comú Podem és el 4t Tinent d'Alcaldia i regidor d'Esports, Joventut i Ocupació; Trinidad Vicente d’UC-11 és la 5a Tinent d'Alcaldia i regidora de Turisme, Comerç, Fires i Empresa i Emprenedoria; Maria Pilar Juste d’UC-11 és la regidora de Salut i d’Igualtat; Alexandra Corvillo és la regidora de Benestar Social i Patrimoni Local; i Jacob Capardon d’ERC és el regidor de Recursos Humans i Participació Ciutadana.

 

El Ple es va poder seguir en directe a través de Ràdio Cubelles i dels del canal Youtube de l'Ajuntament

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles