El ple municipal es reuneix aquest dimarts

18 de març de 2019


A l’ordre del dia destaca la primera ordenança de civisme que podria tenir Cubelles i una moció perquè Cubelles sigui el primer poble de tot l’Estat en garantir el vot secret a les persones cegues a les eleccions municipals.

El ple de l'Ajuntament de Cubelles es reunirà aquest dimarts a les 18.30h al Centre Social de Joan Roig i Piera. Una sessió plenària que es podrà sentir en directe a Ràdio Cubelles en tots els seus canals habituals.

 

Fem un recull dels punts més rellevants de l'ordre del dia:

 

Ordenança de Civisme

El ple municipal debatrà la primera ordenança de civisme de Cubelles. El text regularà els drets i deures ciutadans, les relacions veïnals i inclourà un apartat d’infraccions i sancions. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, els motius que han portat al govern a elaborar una ordenança d’aquest tipus han estat sobretot quatre: reduir l’abandonament de mobles i trastos als carrers, que es redueixin els excrements dels gossos a la via pública, que no s’aboquin restes de poda en els contenidors normals o al mig del carrer i que s’augmenti la separació selectiva de residus. L’ordenança establirà tres tipus d’infraccions, les lleus, les greus i les molt greus amb multes que poden arribar fins els 3.000 euros. També hi haurà l’opció d’acollir-se a activitats substitutòries a la sanció com la reparació del dany, l’execució subsidiària o treballs comunitaris.

 

Protocol i Pla d’actuació davant les agressions sexistes en espais d'oci

L'Ajuntament s'ha dotat d'un protocol que ha de servir sobretot en les festes de la vila com el carnaval, la Festa Major i el Cerkabirra. Els seus objectius són, entre d'altres, generar espais de llibertat en contextos de festes i festes populars. En especial, per a les dones i persones LGTBIQ+. Així com també ha de ser una eina per prevenir, sensibilitzar i formar a totes les persones implicades activament a les festes i festes populars per a què puguin esdevenir agents detectors i interventors en situacions de violències sexuals als espais festius.

 

Moció autopista C32 i Rodalies

El grup Cubelles Sí Es Pot ha presentat una moció per sol·licitar el rescat de la concessió dels peatges de la C32 Sud en el tram que va de Sitges al Vendrell i l’equiparació de Cubelles amb la zona ferroviària de la resta de la comarca. En la comissió informativa van afegir-se a la moció quasi tots els partits excepte CiU i el PSC, en aquest segon cas perquè Renata Bedós encara no podrà prendre possessió de l'acta en substitució de Xavier Grau. Per tant, la moció té el suport inicial de UC11-RCAT, ERC, ICV, SÍ ES POT, PPC, GUANYEM CUBELLES, CUBELLENCS-FIC i els regidors no adscrits José Manuel Écija i Sílvia Romero.

 

Moció pel vot secret dels cecs

En el ple d'aquest dimarts també es votarà una moció que proposen els partits i regidors del govern local per la instauració d’un sistema que garanteixi a les persones cegues exercir el vot secret a les eleccions municipals del 26 de maig. En cas que s’arribés a fer, Cubelles seria el primer poble de tot l’Estat Espanyol en donar aquest servei en uns comicis locals. 

 

El PSC encara sense representació

En el ple d'aquest dimarts el PSC es quedarà sense representació. En l'última sessió plenària el regidor Xavier Grau va anunciar que deixava la seva activitat política local. El relleu serà Renata Bedós però abans de poder prendre possessió de l'acta, el ple ha de donar compte de la renúncia de Xavier Grau, cosa que es farà en la sessió d'aquest dimarts. En cas que la Junta Electoral faci els tràmits següents abans de l'1 d'abril, Renata Bedós podria entrar com a regidora en el ple extraordinari del sorteig dels membres de les meses del 28A, que molt probablement se celebrarà el dimarts 2 d'abril.


 • Ple gener 2019.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles