El ple ha aprovat inicialment la modificació urbanística dels terrenys de damunt de la plaça del mercat

18 de maig de 2018


L’objectiu del govern és aconseguir una parcel·la al centre del poble per la construcció de l’Institut Les Vinyes. La proposta urbanística ha rebut el suport de 14 dels 17 regidors del consistori amb els vots a favor del govern d’Unitat Cubellenca, ERC, CiU, ICV i el senyor Écija, juntament amb el PP, Guanyem Cubelles, Cubellencs FIC i la RNA Sílvia Romero. En canvi, el PSC i Cubelles Sí Es Pot han votat en contra.

Terreny requalificació Les Vinyes

 

 

El ple ha aprovat inicialment la modificació urbanística dels terrenys de damunt de la plaça del mercat. L’objectiu del govern és aconseguir una parcel·la al centre del poble per la construcció de l’Institut Les Vinyes. Es tracta de la mateixa requalificació que ja es va presentar el 2012 però rebaixant el nombre d’habitatges permesos, que passen de més de 160 a menys d’un centenar. La proposta urbanística ha rebut el suport de 14 dels 17 regidors del consistori amb els vots a favor del govern d’Unitat Cubellenca, ERC, CiU, ICV i el senyor Écija, juntament amb el PP, Guanyem, Cubellencs i la RNA Sílvia Romero.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll ha defensat així aquest projecte urbanístic:

 

Tanmateix, entre el públic del ple, una familiar dels alumnes de Les Vinyes ha increpat els polítics locals per la lentitud del procés. Aquest és un dels moments que ha recollit Ràdio Cubelles en la trasnmissió del ple:

 

Per la seva banda, Dani Pèrez, regidor de Guanyem, ha posat sobre la taula que l’Ajuntament disposa de terrenys d’equipaments a la zona de la Mota que, des del seu punt de vista, ja haguessin superat les demandes de la Generalitat. Segons Guanyem, el govern ha prioritzat aconseguir la ubicació de l'Institut al lloc on proposen abans que una construcció més ràpida d'un edifici.

 

El PSC i Cubelles Sí Es Pot han estat els que han votat en contra de la proposta urbanística del govern multipartit. Principalment, aquests grups no estan d’acord amb la ubicació que es proposa perquè consideren que són uns terrenys privats al costat del cementiri i d’un torrent que podrien provocar dificultats. El PSC creu que el govern es toparà amb els mateixos esculls que al 2012 i que per tant l'actual no es tracta de la solució més ràpida ni viable per l’institut Les Vinyes. Els socialistes també proposen que l’Ajuntament avanci el finançament per construir el centre tan aviat com sigui possible. Xavier Grau, portaveu del PSC.

 

 

Cubelles Sí Es pot ha posat en dubte que es pugui acceptar un institut al costat del cementiri i també ha subratllat que la reforma del torrent del cementiri podria endarrerir la construcció de l’institut. Albert Tribó de Cubelles Sí Es pot.

 

Tanmateix, l’arquitecte tècnic de l’Ajuntament, Ramon Arenas, ha intervingut a petició del govern i ha conclós que un equipament com un institut sí que pot construir-se en aquest indret. El regidor d’urbanisme, José Manuel Ardila, també ha apuntat que les dificultats que destaquen els contraris al projecte s’han superat en molts municipis propers com Vilanova i Calafell.

 

En la mateixa línia que el govern local es van expressar el PP, Cubellencs FIC i la regidora no adscrita Sílvia Romero. Malgrat no formar part del govern i exposar alguns dubtes, aquests partits també coincideixen que aquest projecte urbanístic és l’adequat per aconseguir desencallar l’institut Les Vinyes.

 

El ple d'aquest dimarts també ha aprovat definitivament el pressupost del 2018 i el reglament del Consell de la Ciutadania. A més a més, s’ha ratificat el protocol davant d’assetjaments sexuals a l’Ajuntament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles