El ple aprova l'ordenança de circulació que fixa les normes per l’ús dels patinets i les sancions de la zona blava

21 de setembre de 2022


També ha quedat aprovat un acord social per l’autodeterminació i l’amnistia en l'única moció de la sessió que ha prosperat.

Un dels punts principals del ple celebrat aquest dimarts al Centre Social ha estat l’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança municipal de circulació. El text ha acabat introduint diversos articles nous que especifiquen l’estacionament amb limitació horària i el seu règim d’ús, així com quines són a partir d’ara les infraccions i les mesures cautelars específiques de la zona blava.

 

En els canvis de l’ordenança també s’ha aprofitat per fixar les normes municipals que afecten els vehicles de mobilitat personal, que fins ara no estaven regulats. Entre altres aspectes que s’han decidit hi ha l’edat mínima de 12 anys per conduir aquests vehicles, com els patinets elèctrics, però fins als 15 anys només poden circular pels carrils bici. També estableix la prohibició de conduir aquest tipus de vehicles per les voreres.

 

El punt ha rebut el suport dels grups membres del govern local (UC, ERC, Cubelles en Comú Podem i la CUP), l’abstenció de Junts i els vots en contra del PSC i Ciutadans.

 

Manuel Martínez, portaveu de Ciutadans, ha lamentat que no s’han tingut en compte les seves propostes i ha criticat la posada en funcionament de la zona blava.

Per la seva banda, el PSC també s’ha oposat a la nova ordenança de circulació tant pel que fa referència a la zona blava com pel tema dels vehicles de mobilitat personal.

Núria Planas, regidora socialista.

Des del govern local, el regidor de la CUP, Dani Pèrez, i el portaveu d’Unitat Cubellenca, Josep Maria Hugué, han acusat l’oposició de no centrar el seu discurs en l’ordenança en qüestió.

 

La resta de punts de la part resolutiva han comptat amb un consens més ampli. Per unanimitat s’ha aprovat el canvi de normativa d’intervenció relacionada amb el preu de la llar d’infants municipal i les condecoracions a tres agents de la Policia Local. També ha superat el tràmit una sanció per incompliment de l’ordenança d’animals domèstics amb l’única abstenció de Ciutadans.

 

En l’apartat de les mocions és on s’ha tornat a intensificar el debat polític. ERC i la CUP han aconseguit posicionar el ple a favor d’un acord social per l’autodeterminació i l’amnistia.

 

Així han defensat la proposta els regidors Jacob Capardon, d’Esquerra, i Dani Pèrez de la CUP.

El regidor de Cubelles en Comú Podem, Narcís Pineda, ha optat per l’abstenció que ha justificat d’aquesta manera.

En canvi, Ciutadans i el PSC s’hi han mostrat contraris. Sentim Manuel Martínez, de Ciutadans i Renata Bedós del PSC.

Com és habitual aquesta legislatura, Unitat Cubellenca ha donat llibertat de vot als seus regidors en aquest punt i el manifest ha quedat aprovat finalment amb els 6 vots d’ERC (2), la CUP (1) i tres dels regidors d’UC, Josep Ma Hugué, Raül Mudarra i Trini Vicente. La moció ha rebut els 5 vots en contra del PSC (3) i Ciutadans (2) i les 5 abstencions de Cubelles en Comú Podem (1), Junts (1) i Rosa Fonoll, Pilar Juste i Alexandra Corvillo d’UC.

 

La resta de mocions han quedat rebutjades amb el vot contrari dels 10 membres del govern local.

 

D’aquesta manera no ha prosperat la creació de la figura dels organitzadors de les festes que proposava el PSC. Núria Planas, regidora socialista, ha defensat així la moció.

La regidora de Cultura, Ester Soler, ha respost sobre com s’organitzen els actes a Cubelles.

I Trinidad Vicente, regidora de Turisme, Comerç i Fires, també ha comentat que la valoració de la Festa de la Verema s’ha fet amb tots els implicats.

El ple també ha rebutjat les tres mocions de Ciutadans que reclamaven destruir els elements urbanístics que ocupen les àrees de domini hidràulic i marítim-terrestre, la redacció d’un pla de substitució dels transformadors elèctrics i, en tercer lloc, uns canvis de criculació per afavorir la mobilitat a la zona del Mercadona.


 • 160622 Zona Blava Cubelles.jpg

Enllaços relacionats

 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles