El grup ecologista GEVEN lamenta la pèrdua del primer niu de corriol camanegra a les platges de la zona

13 d'abril de 2021


Denuncien que un dels nius més avançats del litoral, situat a les platges de Coma-ruga, ha rebut algun tipus d’atac que consideren compatible amb una acció humana.

El grup ecologista GEVEN lamenta la pèrdua del primer niu de corriol camanegra a les platges de Coma-ruga. L’entitat està fent el seguiment d’aquesta espècie protegida d’ocell que fa el seu niu a la sorra. Ara denuncien que un dels nius més avançats d’aquesta zona, situat a les platges de Coma-Ruga, ha rebut algun tipus d’atac que consideren compatible amb una acció humana. Segons l’entitat, s’han trobat petjades, per tant, probablement hagi estat de forma malintencionada o per irresponsabilitat a l’hora de portar deslligats els gossos. Per evitar pèrdues similars en altres platges de la zona, el GEVEN demana respecte cap a l’hàbitat d’aquesta espècie i assegura que seguirant fent divulgació per informar i sensibilitzar la població.

 

En el cas de Cubelles, l’Ajuntament manté tancats els accessos a la platja de les Gavines precisament per protegir els nius de corriol camanegra detectats per aquest grup ecologista.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles