En marxa la 13a edició del Gran Recapte a tot Catalunya

28 d'octubre de 2021


Se celebrarà del 19 al 27 de novembre als establiments, i de l’11 de novembre a l’11 de desembre en format virtual

Aquest dimarts 26 d’octubre, a les 11,30 hores a la seu de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès, s’ha presentat la crida de voluntariat per a la tretzena edició del Gran Recapte d’Aliments, una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per donar resposta a la precarietat alimentària en el nostre entorn.

 

La pandèmia COVID-19 va obligar a reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions. És a dir, no es farà la tradicional recollida física d’aliments, sinó que es demanarà  a la ciutadania que faci una donació econòmi­ca a la caixa del supermercat i als petits comerç  que es destinarà a la compra d’aliments.

 

La 13a edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà a finals del mes de novembre del 2021: del 19 al 27 de novembre als establiments, i de l’11 de novembre a l’11 de desembre per al Gran Recapte online. Per a dur a terme la campanya, cal que milers de persones voluntàries donin suport als Bancs dels Aliments. En aquest sentit, les persones voluntàries seran presents als punts de recollida de la comarca el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre a l’entrada de la botiga.

 

Als voluntaris: peça clau del GR

El Gran Recapte és un dels moviments ciutadans d’acció solidària més important que hi ha actualment a Catalunya. Mobilitza milers de persones amb l’objectiu d’aconseguir donacions per tal d’adquirir i distribuir aliments bàsics, a més de generar consciència sobre l’existència d’una pobresa tan severa en el nostre entorn, que no permet garantir el dret a una alimentació suficient i saludable. Per a dur a terme la campanya cal que milers de persones voluntàries donin suport als Bancs dels Aliments.

 

Les seves funcions seran informar a la seva clientela del canvi d’operativa per motius de seguretat degut a la pandèmia, i de com es pot fer una donació directament a la caixa de l’establiment.

 

Sense els voluntaris el Gran Recapte no seria factible i és per això que des dels Bancs dels Aliments es torna a fer una crida a la ciutadania per a que col·labori de nou i faci possible aquesta fita. Els ciutadans poden registrar-se com a voluntaris o coordinadors al web www.granrecapte.com

 

 

El Gran Recapte arriba al comerç de proximitat.

Aquesta edició arriba amb una gran novetat: la incorporació del petit comerç a la xarxa de punts de donació d’aliments que ampliarà el número de persones que vulguin col·laborar. Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han desenvolupat una nova APP que permet digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP, desenvolupada amb l’assessorament de KPMG i la start up OARO permet de manera molt senzilla i en només 3 clicks fer una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitats social de la mateixa localitat o barri, per tal que, un cop finalitzada la campanya, adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible a cada establiment.

D’any en any es va superant i fent més valuosa l'ajuda de la ciutadania a les persones més necessitades. En anteriors ocasions ja s’havien  incorporat els mercats municipals i alguns petits comerços d’alimentació però per aquesta edició de 2021, s’ha anat un pas més enllà.  

 

Dades 2021 Garraf

El Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït entre gener i setembre d’aquest any 200.189 quilos d’aliments a les 5 entitats col·laboradores de la comarca, que atenen 3.653 persones mensualment.

 

Dades 2021 Alt Penedès

El Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït entre gener i setembre d’aquest any 118.568 quilos d’aliments a les 4 entitats col·laboradores de la comarca, que atenen 2.181 persones mensualment.

 

A tota Catalunya

L'any 2020 el Gran Recapte va aconseguir un resultats memorables: 7.851.707 euros en donacions que s’han convertit en 5.033.145 quilos d’aliments (un 12% més que en la edició anterior), per atendre a 250 mil persones arreu de Catalunya. Amb aquesta quantitat, es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

 

Les donacions econòmiques ens permès adquirir carn, peix i ous, aliments d'alt valor nutritiu. Fruita i verdura fresca per contribuir a una dieta equilibrada I els bàsic com la llet, l’oli o les conserves, que complementen el rebost.

 

Principals canals de recollida.

 

La 13ª edició del Gran Recapte tornarà a ser virtual. La ciutadania podrà fer donacions monetàries a:

  • Els establiments de les cadenes de supermercats a on serà que el personal de botiga convidi a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, a través d’ un CODI EAN amb els imports estipulats per cistella (5€ - 15€ - 25€ - 50€ per exemple).
  • Les webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments.
  • La pàgina web GRAN RECAPTE ON LINE pròpia dels Bancs dels Aliments a on es podran fer donacions d’aliments (format cistella) o de diners (a determinar les quantitats suggerides).
  • Els mercats i el petit comerç a través de la nova APP dissenyada amb aquesta finalitat.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles