El govern local aprova l’últim pressupost de la legislatura amb el suport del PSC

18 de gener de 2023


El pressupost municipal per aquest any suma més de 20,5 milions d’euros, un 4% menys que l’any anterior.

El govern municipal d’UC, ERC, CECP i la CUP ha rebut el suport del PSC per aprovar el pressupost del 2023, l'últim del mandat actual. 

 

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha defensat una proposta que opta a grans trets per la contenció de l’endeutament i la prudència en un any electoral. Rosa Fonoll ha comentat quina és la inversió més rellevant del pressupost i ha apuntat que tenen l'objectiu de gestionar de manera eficaç els comptes públics.

El regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, ha comentat algunes de les diferències més destacables amb el pressupost de l’any passat. Per exemple, la part d'inversions reals s’ha reduït a la meitat. Tanmateix, el regidor Raül Mudarra ha comentat que aquest any s’executaran més inversions que s’arrosseguen dels pressupostos anteriors.

El primer grup de l’oposició, el PSC, ha descrit de “pressupost de mínims” la proposta del govern local. Renata Bedós, portaveu del grup socialista.

Tot i aquesta crítica inicial, la portaveu socialista, Renata Bedós, ha agraït el gest del regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, per fer-los arribar tota la informació i ha anunciat el vot a favor del pressupost per responsabilitat.

Per la seva banda, Junts ha optat per l’abstenció. Robert Monzonis, portaveu de Junts, ha valorat l’esforç del govern en incloure inversions durant la legislatura, però ha considerat desil·lusionant que una part no s’hagin pogut executar.

En canvi, Ciutadans ha estat el grup municipal més crític amb el pressupost. El seu portaveu, Manuel Martínez, ha apuntat que malgrat aprovar els pressupostos anualment, després es fan modificacions pressupostàries que canvien el destí de les partides previstes.

Finalment el pressupost ha quedat aprovat amb el vot a favor dels 10 regidors del govern multipartit i els 3 regidors del PSC, l’abstenció dels dos membres de Junts i el vot en contra dels dos regidors de Ciutadans.

 

Juntament amb el pressupost també s’ha presentat la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament, que s’ha aprovat amb els 10 vots del govern, les 4 abstencions de Junts i Ciutadans i els 3 vots en contra del PSC.

 

Més enllà de les qüestions relacionades amb el pressupost, en el ple també s’han presentat canvis per a la nova temporada de la zona blava. El regidor d’Espai Públic, Josep Ma Hugué, ha comentat que s’han fet canvis per fer més aclaridor el reglament i que els tràmits siguin més àgils. També s’amplia la zona blava als carrers de la Mota que en van quedar fora, s’obre la porta a la creació d’una zona verda per a residents, es baixa el preu dels abonaments per als qui tinguin segones residències i s’ha creat un abonament també per als negocis de la zona i els seus treballadors. El regidor Josep Ma Hugué també ha assegurat que la zona blava ha complert amb els objectius que s’havien marcat.

Les modificacions repartides en tres punts diferents de l’ordre del dia han estat aprovades amb els 10 vots a favor del govern multipartit i les abstencions i vots en contra dels grups de l’oposició.

 

El ple municipal d’aquest dimarts també ha aprovat per unanimitat el Pla de Sostenibilitat del Garraf. Ja dins de l’apartat de les mocions, també han rebut el suport unànime la defensa de l’educació inclusiva als centres educatius de Cubelles i la reclamació d’un servei directe d'autobús entre el Garraf i la UAB.

 

En canvi, la proposta de Ciutadans de reubicar i millorar el jutjat de Pau ha estat rebutjada pel govern local, qui ha justificat la posició perquè ja tindrien un projecte per canviar aquest servei. Tampoc ha prosperat la moció de Ciutadans que demanava dotar d'un baixador de Rodalies al Clot del bassó i la Mota de Sant Pere. El grup municipal de Ciutadans també ha reclamat mitjançant una moció, la reprovació del regidor de Medi Ambient i Espai Públic que tampoc ha avançat amb el rebuig del govern.

 

Finalment el PSC ha presentat un moció per posar mesures contra la ocupació il·legal d’habitatges que ha acabat rebutjada amb els vots en contra del govern.

 

El ple municipal es pot recuperar sencer al podcast de radiocubelles.cat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles