El govern català torna a restringir l'oci nocturn

7 de juliol de 2021


La Generalitat també recomana l'ús de la mascareta en totes les situacions possibles per aturar l'augment de casos de COVID.

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, un conjunt de mesures per tractar de contenir l’augment de casos de COVID-19 que s’està experimentant des de fa dies a Catalunya.

 

La principal de les accions és el tancament de l’oci nocturn, amb excepció d’aquells locals que es desenvolupen totalment a l’aire lliure. En aquest sentit, pel que fa els espectacles amb activitats musicals i ball i que estiguin en peu i a l’aire lliure també s’apliquen noves mesures de seguretat; per exemple, es manté l’ús obligatori de la mascareta i podran tancar a les 3h de la matinada. En cas de ser esdeveniments de 500 persones o més (per exemple, concerts) o que no puguin estar asseguts, serà necessari fer un test d’antígens o una prova PCR a tots els assistents, com a molt 12 hores abans. Sí podran accedir els que acreditin una pauta de vacunació complerta. A més, l’organització d’aquestes activitats hauran de tenir redactat un pla específic d’actuació. De fet, en tots els espectacles a l’aire lliure, independentment de l’aforament, caldrà tenir un registre d’assistents, accessible i verificable, per fer un seguiment epidemiològic en cas que fos necessari.

 

En termes generals, també es manté l’obligatorietat de la mascareta en tres circumstàncies: espais tancats; a l’aire lliure si no es pot respectar la distància d’1,5 m amb altres grups bombolles; i en espais de restauració mentre no s’està menjant o bevent. El Govern també recomana dur-la en totes les altres ocasions, tot i no poder dictar-ne l’obligatorietat en ser una competència estatal.

 

Les mesures entraran en vigor a partir d’aquest divendres 9 de juliol i tenen una vigència de 14 dies, fins el dia 23 de juliol inclòs.

 

En roda de premsa per detallar les mesures aprovades avui, el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, ha explicat que aquestes mesures s’han d’entendre en el context d’una cinquena onada epidèmica.

 

Des de Protecció Civil també s'ha insistit que segons la normativa és obligatori dur la mascareta en els mitjans de transport i en els esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure quan els assistents no estiguin asseguts.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles