La Generalitat acorda ampliar el toc de queda a 165 municipis amb més incidència de la COVID-19 a partir de divendres

20 de juliol de 2021


La pròrroga de les mesures vigents s'ha acordat aquest dimarts 20 de juliol, incloent la petició a la justícia d'un confinament nocturn per frenar el ritme de contagis. Si el TSJC dóna el vistiplau els municipis afectats mantindran restringida la mobilitat entre la 1.00 i les 6.00 hores.  En el cas del Garraf, actualment la mesura afecta a Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles

La Generalitat ha acordat aquest dimarts 20 de juliol una pròrroga de les mesures vigents, incloent la petició a la justícia d'un confinament nocturn per frenar el ritme de contagis per COVID-19. Si el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) dóna el vistiplau els municipis afectats pel toc de queda s’ampliaran, dels 161 actuals afectats pel toc de queda a Catalunya a 165, a partir d'aquest divendres.  D'aquesta manera Catalunya recupera, encara que no de manera general, el confinament nocturn que es va aixecar el 9 de maig passat. El Govern de la Generalitat ha decidit aplicar aquesta mesura només en els municipis amb més incidència de COVID-19 entre la 01.00 h i les 6.00 h del matí perquè els contagis segueixen sent elevats. 

 

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que el Govern sol·licitarà aquest dimecres 21 de juliol al TSJC el confinament nocturn per als municipis amb més incidència de COVID-19. Platja ha afirmat també que la pròrroga de mesures i la sol·licitud de toc de queda s'acorda per a evitar el col·lapse hospitalari i davant la situació preocupant de la pandèmia.

 

El toc de queda afectarà, com des de divendres passat 16 de juliol, als municipis de més de 5.000 ciutadans/es amb una incidència acumulada igual o superior a 400 contagis per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies. La restricció a la mobilitat nocturna és d'entre la 1.00 i les 6.00 hores i estarà vigent durant set dies prorrogables. En el cas del Garraf, actualment la mesura afecta a Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles.

 

D’entrada, la Generalitat ja va afirmar que el toc de queda hauria d’estar en vigor, almenys, tres setmanes, perquè sigui una mesura efectiva. Cada set dies entraran o sortiran municipis del toc de queda en funció de la situació epidemiològica de cada territori. 

 

Les mesures que s'apliquen des del passat divendres 16 de juliol i fins al 23 de juliol són les següent: limitació de les trobades socials a un màxim de 10 persones. S'avança a les 0.30h l'hora límit de tancament de bars i restaurants i de les activitats d'oci i cultura. Es prohibeix ballar en activitats recreatives musicals, d'hostaleria i restauració i en festes populars. Els esdeveniments culturals s'han de fer amb públic assegut i espai de 2,5 m² per persona. Es prohibeix menjar o beure en grup en espais públics habilitats (àrees de lleure, de descans, pícnics i similars). La mascareta és obligatòria en bars i restaurants mentre no es menja o es beu.

 

Tota la informació a: https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/

 

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles