El futbol territorial no tornarà aquesta temporada

24 d'abril de 2020


La Federació Catalana de Futbol decideix suspendre definitivament la temporada de futbol, futbol sala i futbol platja; i estudiarà amb els clubs com finalitzar les competicions

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha decidit finalitzar la competició per aquesta temporada, en l'última junta directiva celebrada el passat dijous. Les competicions de futbol, futbol sala i de futbol platja -des de la territorial fins a les categories de la base que depenguin de la Federació- ja no tornaran a competir. La decisió ha estat presa atenent a la recomanació formulada per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, a proposta de la Mesa Sectorial de l'Esport de Catalunya.

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteres havia avançat la proposta de realitzar un referèndum entre els més de 1300 clubs per tal de decidir com es finalitzava la temporada. Però, finalment sembla que serà una consulta abans que la mateixa Federació prengui una decisió. Sobre de la taula podria haver-hi dues opcions, que estarien estudiant els serveis jurídics de la Federació. La primera seria deixar per anul·lada la temporada, com si no s'hagués disputat cap partit de la temporada 2019-20, i això implicaria que no hi hauria ni ascensos ni descensos. La segona opció seria finalitzar la temporada tal com estava, després de la darrera jornada disputada. Segons el pla de competició, s'aplicarien els ascensos però no els descensos, fet que obligaria ampliar el nombre d'equips en algunes categories o ampliar el nombre de grups en altres. 

En les pròximes setmanes els clubs rebran les propostes definitives i podran opinar sobre quina creuen que és la millor. I finalment la FCF prendrà la resolució definitiva tot i que no s'espera que sigui abans de finalitzar el mes de maig.

En la mateixa junta també es va decidir seguir amb la confecció del programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la pròxima temporada 2020-2021, així com d'ajut a la tresoreria dels clubs. 


La presentació d'aquest paquet de mesures compensatòries es realitzarà en l'Assemblea General de la Federació Catalana de Futbol, i en el supòsit que no es pugui celebrar en les dates habituals en motiu de la situació a causa de la COVID-19, es donarà a conèixer amb anterioritat a l'inici de les competicions.

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles