El Cubelles Noir clou amb èxit de participació

26 d'agost de 2019


El cap de cartell del festival ha estat l'escriptor grec Petros Márkaris que va rebre dissabte el premi al personatge històric de gènere negre

Entrevista a xavier Borrell, Jordi Esteve i Jordi Monsó (cliqueu sobre l'enllaç)

 

El festival ha tancat amb èxit de participació els quatre dies dedicats al gènere fosc i policíac amb l’organització de la seva 4a edició, un festival que ha finalitzat aquest diumenge amb la participació de més d’un miler de persones.

El comissari del Cubelles Noir, Xavier Borrell s’expressava d’aquesta manera en una entrevista a Ràdio Cubelles.

L’objectiu és continuar oferint propostes innovadores dins la temàtica negra i policial amb la incorporació de nous estils i arguments i créixer atraient autors de fora del territori. Xavier Borrell ha explicat que el fetival creix en participació i interés per prendre-hi part.

En aquesta quarta edició del festival, que s’ha portat a terme del 22 al 25 d’agost, s’han tractat temes diversos. L’obertura ha estat el desembarcament de Normandia, aprofitant l’efemèride dels seus 75 anys amb especialistes com en Pere Cardona. Altres debats que han estat presents en les xerrades del festival s’han centrat en quina relació hi ha entre el gènere negre i el fantàstic, com són els personatges LGTBI dins el món Noir, l’actualitat de la televisió al seu costat més fosc, què pensen les empresàries del crim o si cal patir per l’auge de la ultradreta.

 

En referència a coses de Cubelles, s’ha parlat de la història de l’Aliança i dels Safarejos amb especialistes locals. No han faltat els afers literaris tractats amb gent com  ara Jesús Cañadas, Isabel del Río, Daniel Fopiani, Petros Márkaris, Roger Rubio, Paul Pen, Maria Rosa Nogué, Antonia Huertas o Cristina Manresa, entre d’altres.

 

El premi al personatge històric de gènere negr,  aquest any, ha recaigut en Kostas Jaritos de Petros Márkaris, qui va venir a recollir el premi en persona.

A més, s’han lliurat per quarta vegada el premi a la Millor novel·la negra escrita per una dona en català i castellà. En català, la guanyadora ha estat Mireia Vancells amb la novel·la "Aritmètica del crim". En llengua castellana, la guanyadora ha estat Noelia Lorenzo Pino amb la novel·la "Corazones negros".  

 

Un any més, el públic familiar ha pogut gaudir d’una nova Gimcana Detectivesca per esbrinar el culpable d’un robatori de la mà dels amics del Grup de Teatre de Casal de Cultura de Cubelles. També el festival va estrenar un nou logo per les noves samarretes del Cubelles Noir que van posar a la venda i va estrenar nova imatge en el cartell d'aquest any, ambdós dissenyats pel dibuixant cubellenc Jordi Monsó.

 

Els organitzadors del Cubelles Noir han volgut agrair a tots els autors, a l'Ajuntament, patrocinadors, col·laboradors i a tot el públic assistent durant tot el festival el suport i el caliu rebut per tirar endavant l’esdeveniment literari.

 

Finalment, des del Cubelles Noir emplacen a tothom a retrobar-se pel Nadal Negre que està previst al mes de desembre.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles