Diumenge es ret homenatge a Guillermo Marín, autor de l’escultura de Charlie Rivel

11 de novembre de 2021


L’escultura es va inaugurar el 1980 en presència de Josep Andreu Laserre, a qui estava dedicada

Aquest diumenge, 14 de novembre a les 12 del migdia, a la plaça del Mar es farà un homenatge al polifacètic artista Guillermo Marín. Nascut a Málaga el 1943, Marín va destacar en diverses disciplines artístiques: Pintura, escultura, poesia visual.

 

En l'àmbit de la pintura, Guillermo Marín va utilitzar totes les tècniques. L'artista també va fer collages amb tot tipus d’objectes reciclats. I en el món de l'escultura Marín va experimentar amb materials tan diversos com el bronze, la fusta, el formigó o el ferro, entre d’altres. Artista de taller autodidacta, el seu estil sempre va estar en evolució, arribant a ser considerat per molts com un del precursors de l’ “Art contemporani”. Va residir en diversos llocs d’Espanya i Europa i també va viure un temps a Cubelles. Els últims anys va fixar la seva residència a Tarragona.

 

Amb motiu de la seva mort, el passat mes de gener, un grup d’amics li han volgut retre homenatge, i han triat Cubelles perquè a la nostra vila es troba una de les obres més icòniques de l’artista: El monument a Charlie Rivel de la Plaça del Mar. L’escultura es va inaugurar el 1980 en presència de Josep Andreu Laserre, a qui estava dedicada.

 

Ràdio Cubelles ha entrevistat Cèsar Reglero, amic i col·laborador de Guillermo Marín, i un dels impulsors d’aquest homenatge.

 

 

Pel que fa a la programació de l'homenatge a Marín és la següent:

 

Hi hauran les intervencions d'Antonio Monterroso i de Felipe Sérvulo.

 

Presentació

Nelly Zlateva

 

Paraules de record

Isabel Jover i César Reglero

 

Dues accions mínimes per a un cavaller de figura irrepetible basades en la vida i obra de Guillermo Marín

Xavier Sis

 

Sorpresa

Myriam Muriel Mercader

 

Evocació

Maravilla Sáez

 

Arenga fúnebre de tall shakesperiano

Antonio Monterroso

 

Una habitació

Acció poètica sobre un poema visual de Guillermo Marín

Paco Muñoz Anglada

 

L'acte conclourà amb un concert d'udols i el lliurament d'un dossier conmemoratiu sobre la figura artística de Guilllermo Marín. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles